Uhapšeni Kragujevčani zbog posedovanja narkotika i narko laboratorije (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Policija iz Kragujevca i Čačka je pronašla laboratoriju za proizvodnju opojne droge i presekla organizovan lanac prodaje narkotika u Kragujevcu.

Pored laboratorije za proizvodnju kanabisa, u porodičnoj kući M. O. (40) iz Gornjeg Milanovca pronađeno je 600 grama marihuane u suvom stanju, 46 biljaka indijske konoplje u saksijama, preko 250 tableta ekstazi i 3,8 grama amfetamina, kao i 35.000 dinara, za koji se sumnja da potiče od prodaje droge.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su M. O. i B. V. (28) iz Kragujevca, za koju se sumnja da je drogu prodavala uživaocima, dok su, zbog posedovanja opojne droge, uhapšeni kupci N. I. (29), D. R. (30) i N. N. (21), svi iz Kragujevca.

U detaljno planiranoj akciji policija je kupce i prodavca B. V. zatekla prilikom kupoprodaje narkotika. Kod kupaca je pronađeno nekoliko paketića marihuane, a kod prodavca 29 tableta „ekstazija“, 3,21 gram „spida“ i 10 grama marihuane. Ova droga bila je u paketićima, pripremljena za prodaju.

U ovoj akciji uhapšen je i D. Đ. (23) iz Kragujevca za kojim je, zbog ranije izvršenih krivičnih dela, bila raspisana centralna poternica i on će biti sproveden u Okružni zatvor u Kragujevcu.

Osumnjičenima je određena mera zadržavanja u trajanju do 48 sati. Oni će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu