„Севеплант” долази у Кулу

КУЛА: Једини понуђач који се јавио на јавни позив ЈП „Завод за изградњу града” за куповину 1,8 хектара парцеле у индустријској зони у Кули је „Севеплант” из Сивца.

 Реч је о предузећу које послује у саставу холандске компаније „Вербек”, једног од највећих произвођача садног материјала у Европи. Уговор о парцели биће потписан за месец дана, а на пролеће почеће изградња пословног, производног и складишног објекта са хладњачом.

„Севеплант” планира да прошири расадничку производњу у кулској општини, јер сада у свом расаднику има преко два милиона једногодишњих и двогодишњих садница, као и подлоге. Поред отварања нових радних места, инвестиција ће омогућити индиректно запошљавање локалног становништва, а регион ће моћи да се развија кроз подизање вишегодишњег засада воћа.

- Дугорочни план је да већину своје производње преселимо из Холандије у Србију, односно у општину Кула. Изградњом хладњаче у Кули планирамо да се трајно позицирамо у овом граду, као и да увећамо број новозапослених. У току је израда инвестиционог плана који подразумева проширење капацитета како у расаднику тако и у подизању вишегодишњег засада воћа на већим површинама, као и изградња УЛО хладњаче – објаснио је Владан Кртолица, менаџер „Севепланта”.

   Љ.М.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести