Бесплатан викенд превоз за ученике и студенте из Бача

БАЧ: Од идућег петка студенти и ученици са подручја општине Бач који се школују у Сомбору и Новом Саду моћи ће да се бесплатно врате кући, а недељом поподне

 аутобуси које је обезбедила локална самоуправа возиће их у супротном правцу. Уговор о бесплатном превозу викендом за ученике и студенате потписали су председник Општине Бач Драган Сташевић и директор ЈКП „Тврђава“ Бач Оливер Ракоци.

Прошле године успостављен је бесплатан превоз ученика основних школа на територији општине, као и превоз ученика који путују за Бачку Паланку и Оyаке, а ове године и за младе који се школују у Новом Саду и Сомбору. Председник Општине Драган Сташевић каже да је подршка локалне самоуправе у образовању изузетно важна.

- Општина Бач ће наставити да улаже максималне напоре како би се растеретио родитељски издатак за школовање деце - каже Сташевић и додаје да су већ постигнуте значајне уштеде уз редовну исплату стипендија и бесплатан превоз. Потписивању уговора присуствовали су и просветни инспектор Наташа Будић и извршни директор ЈКП „Тврђава“ Бач Дарко Војновић

Басплатан превоз викендом почиње идућег петка, 21.октобра и то аутобусом из Новог Сада и минибусом из Сомбора. За студенте и ученике превоз је бесплатан, а финасираће га Општина. Заинтересовани за коришћење овог превоза потребно је да се најкасније до петка у 12 часова  пријаве на број телфона 064/881-6949, ради установљавања евиденције.

М. Сћ
 

Распоред полазака

Аутобуси ће полазити петком код средњошколског дома у Сомбору у 17.30 часова и у код хотела „Сајам“ у Новом Саду у 20 часова за Бач. Полазак за Нови Сад и Сомбор недељом ићи ће из Бачког Новог Села у 17.15, из Плавне у 17.25, из Бођана у 17.35, из Вајске у 17.40, са Малог Бача у 17.50, из Бача полазак у оба правца је у 18 часова, а из Селенче у 18.05 часова.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести