Студенти не смеју да се разболе у септембру

ЗРЕЊАНИН: Последњих дана локалним медијима у Зрењанину обратило се неколико родитеља студената Универзитета у Новом Саду, које је задесила та невоља да се разболе

 у септембру. Кад су редовни студенти отишли у студентску поликлинику, доживели су непријатно изненађење. Услуге су морали да плате, јер нису здравствено осигурани.- Кћерка је добила високу температуру, биле су јој неопходне лабораторијске анализе и када сам чуо да морамо да их платимо, нисам могао да верујем – испричао је за „Дневник“ један од родитеља.

Разлог је, како наводи, тај што кћерка нема здравствено осигурање. Касније је чуо да ће им осигурање бити активирано када упишу наредну школску годину.- На факултету где је моја кћерка, план уписа је такав да ће се она уписати тек следеће недеље. А годину је очистила још у јуну. Кад сам причао о томе са другим људима, схватио сам да мој случај није усамљен пример - било их је још – напомиње наш саговорник.

У Фонду за здравство Зрењанин кажу да је то ситуација која се дешава сваке године у ово време.- Тачно је да студенти немају здравствено осигурање док не упишу наредну годину. Када се у нашој филијали догоди случај да је тих месец дана потребно некако регулисати, ми то решавамо. Већина студената нема никада проблем са тих месец дана паузе, једини је проблем ако се разболе, али ми гледамо да сваком изађемо у сусрет - потврдио је директор зрењанинске филијале Фонда Озренко Веселиновић.

Ж. Б.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести