Понуђено 156 радних места на сајму запошљавања у Вршцу

ВРШАЦ: Кроз велику салу вршачког хотела Србија прошло је ове среде у потрази за послом више од хиљаду људи из Вршца, Пландишта и Беле Цркве, са евиденције филијале

 Националне службе за запошљавање. У овој филијали су се добро припремили за сусрет послодаваца са незапосленима из овог краја. Зорица Милошевић истиче да су послали око 1400 позива незапосленима и замолили их да донесу своју сређену биогафију са подацима о стручној спреми, а на лицу места су добили бланко пријаве за посао.

На овом сајму су 22 послодавца понудила 156 радних места. Међу њима био је фармацеутски гигант „Хемофарм“, који је тржио технологе, средњошколце хемијске и медицинске струке. „Свислајону“ су потребни технолози, а „Фресениусу Медикал“ медицински и хемијски техничари, из овдашњег превозника СТУП су нудили посао за возаче Д категорије.

Из занатских и угоститељских радњи било је понуда за запошљавање кувара, месара, шивача, трговаца, електричара, конобара и других занимања. У Филијали истичу да је преко понуда на сајму у просеку годишње посао нашло и преко 30 одсто незапослених лица са њихове евидеције. Овакви скупови постали су својеврсна берза понуде и потражње слободних радних места, на сајму се многи упознају са потребама бројних фирми за профилом и струкама радника који су им потребни за обављање нихових делатности. Многи уз помоћ НЗС путем курсева могу да стекну стручне квалификације за послове који се трже.

Р. Јовановић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести