Осамдесет нових пластеника

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић, уручио је уговоре 80 пољопривредника из Војводине који су добили бесповратна

 средства на конкурсу за суфинансирање набавке пластеника и опреме у њима. Вредност потписаних уговора је око 26,5 милиона динара, а реализацијом те инвестиције у Војводини ће под пластеницима бити нових 102.000 квадратних метара.

Изразивши задовољство што су пољопривредници заинтересовани за то да подизањем пластеника интензивирају своју производњу, покрајински секретар је навео да је од почетка године 139 пољопривредника добило бесповратна средства за подизање нових пластеника, на површини од 176 хиљада квадратних метара. За ту намену из покрајинског буyета издвојено је 43,4 милиона динара.

Како су током септембра још 42 произвођача поднела пријаву за бесповратна средства за набавку пластеника, секретар Радојевић је најавио да ће, уколико достављена конкурсна документација буде исправна, бити потписани нови уговори у укупној вредности од 8,5 милиона динара. Тиме би се постигло да до краја године под новим пластеницима буде преко 200.000 квадрата.

Готово сва газдинства, чуло се јуче, која конкуришу за средства код овог Покрајинског секретаријата, успеју и да прођу на конкурсу, што говори о томе да су услови конкурса адекватни ономе што пољопривредници могу и треба да обезбеде од неопходне документације.

В. Х.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести