Изборна Скупштина РСС: Без већине делегата из Војводине

Пре месец дана одржана је изборна Скупштина Рукометног савеза Србије, на којој је изабран само председник тог тела Синиша Лазић.

За председника Управног одбора РСС конкурисали су досадашњи генерални секретар Савеза Божидар Ђурковић и председник РК Војводина Милан Ђукић. Међутим, када је требало да гласови делегата покажу ко ће бити изабран, заседање је прекинуто!

Наставак следи данас у 14 часова у просторијама РСС. Међутим, председник УО РС Војводине и један од потпредседника РСС Борислав Перовић обратио се јавности саопштењем. Он каже:

- На основу информација које сам добио од председника окружних савеза РСВ, највећи део делегата из војвођанског Савеза у Скупштини РСС не жели да учествује у раду Скупштине РСС. Они сматрају да због дуготрајне, несхватљиво негативне и непримерене медијске кампање, разних притисака, претњи, уцена и увреда које су трпели делегати на претходној седници, а и због физичког напада и повређивања председника Скупштине Лазића, нису створени услови за несметан рад и непристрасно одлучивање. Као председник УО РС Војводине, а уједно и делегат у Скупштини РСС, сматрам да треба да поштујем став делегата из РСВ. До даљњег, из наведених разлога, ни сам нећу узети учешће у раду Скупштине РСС - истакао је Борислав Перовић у обраћању јавности.

Како смо сазнали ни делегати из РС КиМ неће учествовати на седници Скупштине РСС. Иначе, РСВ има 24 делегата у Скупштини РСС, а РС КиМ шест, од укупно осамдесет. А незванично сазнајемо да ће једини кандидат за председника УО РСС бити Божидар Ђурковић.

М. П.

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести