Новосађани фокусирани на терен

Једна од најзанимљивијих утакмица 12. кола фудбалске Суперлиге Србије игра се у недељу у Лучанима, где ће снаге одмерити шестопласирани тим на табели Младост и другопласирана Војводина.

Међутим, оно што свакако не радује љубитеље фудбала у нашој земљи јесте чињеница да се пред овај сусрет ствара нездрава, чак и усијана атмосфера. Прво се огласио домаћин, тим Младости, који је наговестио да неће изаћи на терен уколико помоћне судије буду Милан Шутуловић и Светозар Живин (обојица из Новог Сада), а онда је поништено делегирање и смењен председник Судијске комисије ФСС Мирослав Радоман. Уследило је ново делегирање арбитара и они су промењени, па ће уместо Влада Глођовића из Врбаса, утакмицу судити Игор Стојилковић из Земуна.

Потом су уследиле драконске казне које је Дисциплинска комисија ФШ изрекла новосадском суперлигашу, па се очекује да ће данас реаговати и Управни одбор ФК Војводина, на челу с председником клуба Војиславом Гајићем, односно председником Пословног тима Драгољубом Збиљићем. Колико је могуће адекватно припремити тим за важну утакмицу у таквим околностима, желели смо да сазнамо од Ненада Лалатовића, шефа стручног штаба Војводине.

- Пред нама је изузетно важна утакмица - рекао је Лалатовић. - Једноставно, не читам новине и коментаре по разним сајтовима, а то исто саветујем и играчима које водим. Фокусиран сам на свој посао, фудбалери су професионалци и волео бих да и они тако размишљају. У супротном, сви желе да те спутају и због тога сви ми хоћемо да што пре одемо одавде. За утакмицу у Лучанима спремамо се као да се ништа са стране не догађа, а ја, лично, близу сам одлуке да више не дајем изјаве после сусрета, јер не желим никоме да дајем повод за нове, превисоке казне.

Војводина има малих проблема око играчког кадра.
- Очекујем да ће се Новица Максимовић придружити саиграчима после пробелма који је имао с вирозом и да ћемо спремни дочекати дуел у Лучанима - одговорио је Лалатовић. - Изван екипе је и даље Душан Мићић, а не могу да рачунам ни на суспендовног Душана Јованчића. Сви остали су одлично тренирали током паузе и верујем да ће тако одиграти и утакмицу с екипом Младости.

Остаје нам да се надамо да ће дерби сусрет 12. кола Младост - Војводина протећи у правој, фудбалској атмосфери и даће донети занимљиву и квалитетну игру два ривала. Због чега је почео да се ствара неки другачији амбијент, пун интрига и (не)разумљивих одлука, питање је за људе који воде српски фудбал и којима би интерес управо њега-фудбала морао да буде од приоритетне важности.

А. Предојевић


Стојилковић у Лучанима

Утакмицу 12. кола фудбалске Суперлиге Србије између Младости и Војводине ипак неће судити Врбашанин Владо Глођовић, а уместо њега правду ће делити Игор Стојилковић из Земуна. То је одлука коју је донела Судијска комисија у новом саставу, а коју, после смене председника Мирослава Радомана, чине Ђорђе Жутић, Милан Караџић и Мирко Симић. Уз то, улогу помоћника ће обављати, уместо раније одређених Новосађана Милана Шутуловића и Светозара Живина, Милан Михајловић (Сремчица) и Драган Богићевић (Београд).

Интересантно је напоменути да ће четврти арбитар у сусрету у Лучанима бити Урош Стојковић (Београд), а једино на овој утакмици одређена су и двојица додатних судија и то су Срђан Јовановић (Сремчица) и Момчило Марковић (Београд). На овај начин очигледно је да ће дуел Младост - Војводина бити под посебном присмотром, односно да је утакмица добила статус високог ризика. За посматрача суђења одређен је Здравко Јокић (Београд).

А. П.


Воши казна укупно 800.000 динара

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије, донела  је неколико одлука о кажњавању играча и суперлигаша.

Црвена звезда и Војводина су кажњени са по 200.000 динара због употребе пиротехнике и уништавања столица на дербију између ова клуба, а клуб из Новог Сада с још 300.000 динара због “објективне одговорности у случају непримереног понашања чланова клуба”. Воша је, дакле, санкционисана с укупно пола милиона динара, али одлука “дисциплинаца” националног савеза још увек није стигла у клуб.

Овоме свакако треба додати и нешто ранију казну шефу стручног штаба новосадског суперлигаша Ненаду Лалатовићу од 300.000 динара и утакмице суспензије (коју је одрадио против Металца), због коментарисања суђења после првенственог сусрета с Радом на Бањици. На ову казну, како сазнајемо, црвено-бели су се жалили, а реакција на остале, ни мало наивне, па и несхватљиво високе санкције,  очекује се данас.

Поред тога, Дисциплинска комисија ФСС казнила је Вождовац с утакмицом играња без публике, а условно на годину дана, све због инцидената у сусрету с Новим Пазаром.

Коначно, потврђена је одлука о кажњавању играча Јавора Ивана Јосовића, због употребе недозвољених супстанци, са две године забране играња.
А. П.

Подршка тренеру и навијачима

Поводом одлуке Дисциплинске комисије ФСС да се ФК Војводина, због употребе пиротехничких средстава, кажњава са 200 000 динара, као и са 300.000 динара због „непримереног“ понашања шефа стручног штаба Ненада Лалатовића, огласио се председник Пословног тима и генерални спонзор ФК Војводина, господин Драгољуб Збиљић, који је рекао:

- Информације о казни сазнао сам из медија и нисам упознат са детаљима када је реч о казни за навијаче. Иначе, имамо поверењеу симпатизере ФК Војводина и до сада нисмо приметили да су прешли дозвољене границе у бодрењу свог клуба. Уколико дисциплинска комисија процени да јесу, клуб ће сносити новчану казну. Колико је мени познато, Лалатовић није директно коментарисао рад судије, већ је одговарао на питање новинара. Сматрам тренера Лалатовића тренутно најбољим српским стручњаком и дајем му јавну подршку за даљи рад и стручно вођење првог тима ФК Војводина. Користим прилику да се захвалим навијачима Војводине који у све већем броју и све чешће подржавају наш рад и да их позовем да на следећој утакмици у Новом Саду напунимо трибине стадиона „Карађорђе“ и сви заједно дамо громогласну подршку нашим првотимцима.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести