Вођама „кавчана” одавао информације?

Помоћник командира которске полиције Златко Самарyић пуштен је на слободу након што је тужиоцима признао да је члановима „кавачког клана” одавао поверљиве службене информације.

Подгоричке „Вијести” преносе да је ухапшени полицајац специјалним тужиоцима до танчина испричао када је и како постао члан „кавачке криминалне групе”, али и које је све информације одавао вођама тог клана.

Наводно, он је „кавчанима” јављао када полиција креће у претрес њихових станова, упозоравао их да се чувају или беже уколико је постојала могућност да буду приведени, због чега су они увек били корак испред органа гоњења.

Извор из истраге казао је „Вијестима” да се помоћник командира „уплео” у „кавачки клан” због пријатељских односа са сестром једног од вођа те криминалне групе. Самарyић је ухапшен 12. септембра у Котору. Лисице на руке тада су стављене и Подгоричанину Ђерђу Цамају, Которанима Горану Љубатовићу, Александри Богдановић, Николи Андрићу, Игору Андрићу, Трипу Мошкову, Илији Дедовићу и Стефану Брновићу. По поузданим сазнањима „Вијести”, притвор је укинут само Самарyићу, али је Тужилаштво понудило споразум о признању кривице и осталим ухапшенима у тој акцији.

Вођама „кавачке групе”, ухапшене у септембарској акцији, полиција и Тужилаштво означили су осуђеника Игора Божовића и Которанина Слободана Кашћелана, који је у бекству. Кашћелан и Которани Владимир Божовић, син Игора Божовића, Милош Радоњић, Синиша Влаховић, Александар Ђуришић, Игор Ђуришић, звани Мајор, и Давор Прелевић избегли су хапшење 12. септембра, наводи подгорички дневник.

 

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести