Ухапшен камионџија осумњичен да је прегазио официра

Т. Ј. (22) из Црвенке ухапшен је јуче због сумње да је камионом прегазио бициклисту Спасоја Милошевића (25) у уторак увече на излазу из Ветерника ка Новом Саду.

Милошевић је погинуо на лицу места, а Т. Ј. је побегао с места несреће. Т. Ј. је, како се сазнаје, возио камион марке МАН, а ухапшен је након дана потраге у близини Бачке Паланке.

Спасоје је, као и сваки дан, возио бицикл Футошком улицом у близини бензинске пумпе, на самом уласку у Нови Сад из Ветерника. Несрећа се догодила у уторак увече око 20 часова.

– Милошевић је био официр Војске Србије и радио је у Првој бригади у Новом Саду. Иначе, годинама се бавио спортом, посебно бициклизмом и маратоном. Бицикл који је имао био је прави спортски и свакодневно је вежбао. Бицикл је осветљен, тако да нема шансе да га камионyија није видео. У тренутку погибије на себи је имао бициклистичку опрему – шорц, дрес, рукавице... – рекао је извор из истраге.

Након завршене обдукције, утврђено је да је преко несрећног младића камион буквално прешао.

Милошевић је Војну академију завршио 2014. године. Уз официрски позив и службовање у Новом Саду, хтео је и додатно да се усавршава па  је уписао мастер студије. Његови пријатељу кажу да је био младић за пример,пожртвован и предан, стизао и на факултет, за њега имају само речи хвале. 

Милошевић се често рекреирао на бициклу и тако одржавао кондицију. Уз вожњу двотошкаша, бавио се и атлетиком и учествовао је у маратонима у Београду, Новом Саду и другим местима.

Медији подсећају на то да је Милошевић већ преживео једну тешку саобраћајку 26. јула 2011. године у Јагодини, када је аутомобил у којем је био налетео на камион. У несрећи на ауто-путу Београд–Ниш тада је погинула једна деветнаестогодишња девојка, док је пет особа, међу којима је био и Милошевић, тешко повређено.

С. Х. Д.

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести