Новосађани и Пазовчани на отварању

Утакмицом Војводина НС семе – Јединство из Старе Пазове данас (18) почиње сезона у мушкој одбојкашкој Супериги. Иако је нова сезона, нови тим, нови стручни штаб,

амбиције новосадског одбојкашког гиганта остају исте, досезање висина и освајање пехара. У нове изазове ће Неџад Османкач и његови пратиоци и ученици кренути против Јединства и то на свом терену, а једно од главних очекивања је да публика дође и подржи их на том путу од самог почетка.

- Момци поседују потенцијал и заслужују подршку. Зато бих позвао све да дођу и навијају за нас, не само на овој утакмици, него и на свакој следећој у Новом Саду. У првом колу нас очекује својеврстан војвођански дерби. Треба бити опрезан, јер се Јединство није случајно вратило у елиту. Пазовчане предводи легендарни дизач Мирослав Радишић, који држи ту екипу. Највеће појачање им је примач Горан Бјелица. Трудићемо се да будемо добри домаћини, али исто тако да на терен пренесемо све што смо радили и победимо. Нећемо моћи да рачунамо на Стевана Симића, који се повредио на Меморијалу Жарка Петровића, али су сви остали момци здрави и спремни. Верујем да је свима драго што почињу утакмице – истакао је Османкач.

Један од предводника, а очекује се први поентер црвено-белог тима Петар Премовић задовољан је одрађеним припремама и једва чека почетак шампионата.
- Верујем да смо физички спремни, а време је да се окренемо игри. Наш циљ је да атмосферу и енергију пренесемо на терен, али и да наставимо добро да радимо. Ако будемо то поштовали верујем да ћемо успети да остваримо циљеве. Наиме, амбиције су у овом клубу увек исте, што значи да желимо да се боримо за трофеје. Када је у питању меч првог кола против Јединства треба само имати на уму да нема лаких ривала, самим тим ни опуштање није дозвољено. Млада је екипа, осцилација ће бити, али је најважније да се окренемо себи – рекао је Премовић.

Спортски директор Никола Марић пожелео је срећу тренеру и екипи у предстојећој сезони.
- Желим тренеру Османкачу пуно среће, јер је то најважнија промена која се десила у нашем тиму. Желим му да успе у свему што смо заједно зацртали. Изменили смо тим, сада смо се определили да и млади играчи ‘94, 96, 97. и ’98. годиште добију шансу и да у наредном периоду остваре резултате које клуб жели. Амбиције су увек највеће, али улазимо опрезно због свих ових промена које сам навео – истакао је Марић.

М. Ристић

Вукелић: Тражимо шансу на искуство
Тренер Пазовчана Жељко Вукелић препушта улогу фаворита Новосађанима, али сматра да његов тим може на искуство нешто више да уради у данашњем мечу и у сезони.
- Наш главни циљ је опстанак у елитном рангу и све снаге биће подређене томе. Војводина је увек јака и квалитетна, вероватно ће се борити за титулу, али надамо се нашој шанси у данашњем мечу. Можда немамо најбоље услове, али имамо искуснију екипу и мислим да можемо да одиграмо на ту карту, посебно док је с нама Бјелица који има инострану каријеру – рекао је Вукелић.

Петак
Мушка суперлига – НОВИ САД: Војводина НС семе – Јединство (СП) (18)
Прва женска лига – ЛЕСКОВАЦ: Лесковац 98 – Крагуј Раднички (20)
Прва мушка лига – ЛЕПОСАВИЋ: Косовска Митровица – Топлички витезови (17)


Први трофеј у историји Јединства

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове постигле су највећи успех у историји клуба – освојиле су Супер куп Србије!

Пазовчанке су у утакмици ИВ Супер Купа Србије 2016, вечерас у дворани СЦ “Визура” у Београду, савладали Визуру са 3:2, по сетовима 25:20, 23:25, 25:14, 14:25 и 15:7, после 114 минута игре. Одличан премијерни меч сезоне, у дивној атмосфери, одиграле су одбојкашице Визуре и Јединства у својеврсној репризи финала Купа и првенства Србије из прошле сезоне. Избарнице Јове Цаковића су успеле да тријумфују после пет одиграних сетова и заслужено су у Стару Пазову понеле пехар.

Д. Кн.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести