ПУПС жели на велика врата у Народну скупштину

– ПУПС ће убудуће самостално излазити на изборе на локалном нивоу, а на наредним парламентарним изборима и у покрајини и републици – најавио је на седници

 Покрајинског одбора ПУПС-а у Новом Саду председник странке Милан Кркобабић.Седница је одржана у Плавој сали Скупштине града и била је посвећена изборним резултатима ПУПС-а. На њој су одређене и смернице будућег политичког деловања странке. 

– Од 2005. се бавим овим, наш оснивач је једном рекао да ћемо ући у републички парламент на велика врата. Нажалост, умро је, а ми смо се увек увлачили на нека мала врата, кроз неки прозор, неки димњак. Ја бих волео да свој председнички мандат завршим тако што ће ПУПС самостално ући у републички парламент, на велика врата – рекао је Кркобабић.

Осврћућићи се на анализу рејтинга политичких странака, по којој је Српској напредној странци од избора још више порастла популарност, док су испред ПУПС-а остали СПС и СРС, Кркобабић је истакао да ПУПС-у „није проблем Шешељ, него она странка с којом имају исто бирачко тело”, и да су они (алудирајући на СПС) тога свесни па чине све да то одрже, те додао да у том смислу „не треба гајити никакве илузије”. Он је представницима општинских одбора наложио да гледају реално на политичке факторе и да покушају то и чланству у општинским одборима да тумаче.

– Они имају 500-600 директора, док се број функционера и не зна, нема кога ко може то да преброји – казао је он. – Понављам још једном: кад су донети закони о умањењу плата и пензија, Дачић, Љајић и Вулин су били део власти, али не и Кркобабић и ПУПС – навео је Кркобабић.
Он је додао да је смањењем пензија и плата дошло до уштеде од 380 милиона евра, док велики системи попут ЕПС-а, НИС-а, „Галенике” и „Дунав осигурања” нису буyету допринели ни динара, штавише НИС је и у великом губитку.

– Јел’ ради „Пошта Србије”? Од осам милијарди укупне добити свих јавних предузећа, фирма на чијем сам челу био, сама је дала 3,6 милијардие – навео је он.Кркобабић, који је министар без портфеља, рекао је да је његово задужење у Влади да координише рад свих јавних предузећа, а то је више од 600 локалних јавних предузећа и 36 који су у надлежности републике, а његова друга област деловања је регионални развој.

– Хоћемо да та јавна предузећа у наредном периоду крену да пуне буџет, да проналазе нове послове и да запошљавају људе – рекао је Кркобабић, истичући да сматра да нема вишка радника, него је мањак посла. Председник Покрајинског одбора ПУПС-а Мирослав Шпановић, говорећи о изборним резултатима ПУПС-а, рекао је да је, по извештају Извршног одбора, који је урадио анализу на основу података Изборне комисије, ПУПС у односу на 2012. годину остварио 22 одсто слабији резултат на изборима у априлу.

Најслабији резултат је остварен у Београду, а најбољи у Војводини, где је ПУПС у 2012. години имао два посланика, а сад има три. Шпановић је подсетио на то да је ПУПС на свим нивоима изашао на изборе у коалицији са СНС-ом, осим на локалу у Вршцу и у Бачкој Паланци, где су били у коалицији с „Вршачком регијом” и Покретом социјалиста.

– Ми смо у 2012. години имали 40 одборника, сад имамо 31 – навео је он. – Председника скупштина смо имали четири, сад имамо шест. Народних посланика смо имали 12, сад имамо девет, а из АП Војводине у Скупштини Србије смо имали три посланика, а сад имамо једног. У Скупштини Војводине смо имали два посланика, сад имамо три. По извештају нашег извршног одбора у Београду, који је урадио анализу према извештају Изборне комисије, ми смо у Војводини прошли најбоље. 

Е. Марјанов

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести