Голијанин није поднео оставку

Очекивало се да ће на данашњој седници Извршног одбора Одбојкашког савеза Србије у Београду председник ОСС Ненад Голијанин поднети неопозиву оставку,

после скандала током јавног гласања на Конгресу ФИВБ у Буенес Ајресу  по питању пријема “лажне државе Косово”  у чланство светске одбојкашке федерације. Међутим, Голијанин упркос очекивањима није поднео оставку,а после дискусије свих чанова Извршног одбора одлучено је  да се одржи Ванредна Скупштина ОСС 25. октобра у 16 часова с једном тачком дневног реда – изгласавање (не)поверења Ненаду Голијанину, председнику Савеза.

Седници су присуствовали чланови председништва ОСС: председник Ненад Голијанин, први потпредседник Владимир Грбић и потпредседници Александар Влаховић и Петар Богуновић, те председник УОКПЛ Богдан Мамузић, Председник УОКРЛ Милан Јовановић, председник УОТС др Богдан Сретеновић, председник УОСС Горан Градински и генсек Савеза Слободан Милошевић.

Голијанин је свестан да је погрешио, међутим, сматра да своју функцију обавља по критеријумима високе моралности.

- Сложили смо се око тога да сам на Конгресу ФИВБ у Буенос Ајресу постигао аутогол који је покренуо лавину оптужби. Тражили су да поднесем оставку, али ја то никада нећу да урадим, јер своју функцију обављам с неким критеријумима високе моралности – рекао је председник ОСС Ненад Голијанин.- Неки су мислили да је оставка морални чин, али ја мислим да није. Морални чин је кад направите неки фаул, али тај фаул нисам направио. Нисам прекршио ни Статут, у којем лепо пише да председник нема ограничења у доношењу одлука. Значи да нисам требао никог да питам, да ли треба нешто да урадим.

М. Ристић

Грбић: Изаћи јачи из проблема

Коментар на читаву ситуацију имао је и први потпредседник Одбојкашког савеза Србије Владимир Грбић.

- На првом месту је интегритет наше Организације, која је спортска. Оно што морамо да радимо у овом тренутку, који је вероватно најтежи у последњих 20 година и који никоме не прија. Наш заједнички став је да из овога као организација изађемо јачи и јединственији. Одлука је донета у том циљу.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести