Žarko Obradović: SPS nije uzdrman odlascima

G. ČVOROVIĆ

17. 10. 2016. u 18:00

Potpredsednik socijalista, o situaciji u stranci: Imamo odlične odnose sa našim koalicionim partnerima iz SNS

Жарко Обрадовић: СПС није уздрман одласцима

Žarko Obradović

POSLE odlaska pojedinih članova, kao što su Dijana Vukomanović i Nenad Borovčanin, stanje u SPS je redovno i nema nikakvih potresa. Neke slične događaje ne očekujem - poručuje, za "Novosti", potpredsednik ove stranke Žarko Obradović.

* Ipak, napustili su vas važni članovi?

- Sve je normalno, kao i pre. To što je Statutarna komisija analizirala rad nekoliko članova i njihove izjave, i tim povodom preduzela određene mere, i što je u odnosu na to jedan broj članova podneo ostavku ili se povukao iz SPS, nije ostavilo nikakvog dubljeg traga u stranci. Ubrzo posle toga imali smo sastanak s predsednicima okružnih i gradskih odbora na kojima su i predsednik stranke Ivica Dačić i Statutarna komisija dobili nedvosmislenu podršku.

* Očekujete li nove odlaske na talasima aktuelnih događanja?

- Ne očekujem da bi bilo šta slično moglo da se dogodi. Na održanoj sednici jasno je rečeno da niko ne može biti izvan ili iznad partije i njenog statuta. To je sasvim prirodno za jednu političku stranku, pa i za nas.

* Ima li razmimoilaženja sa koalicionim partnerima iz SNS?

- Imamo odlične odnose, a ton im daju predsednici stranaka Ivica Dačić i Aleksandar Vučić. Na delu se vidi da je ta saradnja kvalitetna i sinhronizovana. Trudimo se da svako u svom domenu u tome učestvuje.

* Ipak, došlo je do očitih neslaganja oko podrške budućim kandidatima za predsednika Srbije?

- Još je rano pričati o izborima. Ako svaka stranka bude imala kandidate, normalno je i da SPS ima svog. Ako dođe do razgovora o, na primer, zajedničkom kandidatu vladajuće koalicije, prirodno je da o tome prvo razgovaraju Dačić i Vučić, pa potom i organi stranaka. To je i logično za partnere koji zajedno dobro rade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)