Zukorlić sastavlja tehnički klub

V. MIJATOVIĆ - P. VASILjEVIĆ

26. 10. 2016. u 15:34

Skupština bi uskoro mogla da dobije grupu sastavljenu od samostalnih poslanika. Lider BDZ-a kaže da razgovara sa šestoro "samostalaca" i očekuje dogovor

Зукорлић саставља технички клуб

SKUPŠTINA Srbije mogla bi uskoro da dobije novi poslanički klub. Lider BDZ-a Muamer Zukorlić tvrdi, za "Novosti", da su razgovori o formiranju novog "tehničkog kluba" pri kraju i da očekuje da će biti uspešni.

U srpskom parlamentu trenutno ima čak desetoro samostalnih poslanika. Njihov broj je naglo porastao nakon što se raspao klub DSS-a koji je imao šest članova, a pre toga je u "samostalce" otišla i Dijana Vukomanović, koja je napustila SPS. Bez kluba su još i dva poslanika BDZ-a i Zoran Živković iz Nove stranke.

Zukorlić veruje da će uspeti da okupi petoro poslanika, koliko je neophodno za poslaničku grupu, čime bi dobili više vremena za učešće u raspravi nego kao "samostalci".

- Ideja je da se okupimo oko pomirenja. Nije bitna stranačka pripadnost, niti odnos prema vlasti, a svi poslanici će biti samostalni u glasanju - kaže Zukorlić. - Imao sam razgovor sa šestoro poslanika, neki su već pristali, a od ostalih očekujem odgovor uskoro.

Zoran Živković kaže da o formiranju takozvanog tehničkog kluba nije još razgovarao, jer čeka da se završi "proces rastakanja" poslaničkih grupa:

- Takav klub bi nam omogućio da bolje iskoristimo vreme za diskusiju i ne bi bio problem što članovi dolaze iz različitih političkih opcija. Međutim, za mene bi bio neprihvatljiv klub sa bilo kim ko podržava Vladu.

Bivša poslanica socijalista Dijana Vukomanović više puta je ponovila da želi da bude samostalna poslanica i nije želela da komentariše spekulacije o tome da bi mogla da se pridruži klubu neke od vladajućih stranaka.


"DVERI" OTVORENE ZA SANDU

Lider "Dveri" Boško Obradović poručio je da su vrata njihovog poslaničkog kluba otvorena za bivšu članicu i predsednicu DSS-a Sandu Rašković Ivić zbog "doprinosa koji je dala zajedničkom uspehu".

Ona ne otkriva da li će pristupitu klubu "Dveri", ali kaže da će s tom strankom nastaviti odličnu saradnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Zoza

26.10.2016. 22:10

Svi ovi politicari nose iste sakoe...Zukorlic, Vesic, opstinari po Beogradu i Srbiji.U toj uniformnosti odela i stavova, ogleda se snaga rezima, ako bi se saliliE, da i onaj visoki sto je svaki dan na te veu nosi isti kaput.Malo li je?

Pero Peric

04.11.2016. 04:36

SONI @ Koji k.... ce ti dioloma? Kupi VEZU, ima bolju prodju.Diplome 2,5 tehnička fakulteta imam,još sa dva medjunarodna unuverziteta i nemam posao.Zato je najisplativija skola zvana ,, V E Z A" .Kam puste srece da smo kao narod sa ovih prostora povezani kao pojedinci sa tom neregistrovanom školom VEZA.Krajnje vreme da Ministarstvo za prosvetu poradi na registraciji i te škole. U potpisu Pero bez veze.

Pero Peric

04.11.2016. 04:41

Amerikanac u tom slučaju mi ne stremimo ka EU .Samo kad treba RAJU po dzepu,e tad mi se pozivamo da je to tako u toj fikciji od zamisljene EU koja jos nije zazivela u svom zamisljenom obliku.