Novak zagrljajima čuva prvo mesto?

J. J.

01. 11. 2016. u 21:35

Svetski mediji sumnjičavi prema odluci Đokovića da mu trener u Parizu bude Pepe Imaz. Tabloid "Dejli mejl": Okupljanja u Marbelji pomalo liče na sektu

Новак загрљајима чува прво место?

OPUŠTANjE Novak sa prijateljem Nevenom Markovićem i bratom Markom u Parizu

MISLILI smo da je srce na šljaci Rolan Garosa iscrtao u čast Gustava Kuertena. Neki smatraju da je srce koje Novak šalje u publiku jeftin trik, ali očigledno da je sve to podsticao njegov duhovni trener".

Britanski "Dejli mejl" veoma je sumnjičav prema odluci Đokovića da u tim za turnir u Parizu uvrsti Pepea Imaza, a čak je metodu teniskog gurua "ljubav i mir" opisao kao neka nečista posla.

"Okupljanja u Marbelji pomalo liče na sektu", piše u opširnom tekstu ovog tabloida. "Usred svih spekulacija oko toga šta se dešava sa Đokovićem od onog šokantnog poraza na Vimbldonu, raste uticaj Imaza i njegovih 'nju ejdž' verovanja".

Povod za ovakva pisanja je snimak sa predavanja na kom su Novak, njegov brat Marko, Danijela Hantuhova i misteriozni Španac dva sata govorili o ljubavi, sreći, harmoniji, unutrašnjem miru.

- Dok je Srbija gubila protiv Velike Britanije u Dejvis kupu, Đoković je boravio u Marbelji, a Marej je došao u Beograd da podrži svoj tim iako nije igrao - nastavlja "Dejli mejl" da raspiruje vatru.

I "Gardijan" traži kratak fitilj Novaka, kroz engleski sarkazam piše o metodi Imaza da čovek kroz zagrljaje od 25 sekundi može da spozna drugu osobu:

"Đoković je angažovao gurua, specijalistu za duge zagrljaje, da mu pomogne da sačuva prvo mesto."

"Telegraf" smatra da je čudno to što je Srbin u tim za tako važan turnir umesto Bekera i Vajde uvrstio Imaza:

"Da li je to naznaka da će doći do promena u njegovom stručnom štabu?"

Slovaci su se zabrinuli za sudbinu Marijana Vajde, pa portal "Ekipa 24" prenosi priču nemačkog "Bilda" o Pepeu Imazu. Nemci već duže vreme pišu o mogućem rastanku Bekera i Đokovića, pa "Jurosport" i "Sportal" donose tekstove o tome da je Novakova budućnost sa Borisom neizvesna i da se posle Imazovog angažovanja postavlja veliko pitanje o nastavku saradnje sa Bekerom.

STAN: NIJE TO KRIZA

STAN Vavrinka smatra da je normalno što je Novak poslednjih meseci doživeo pad.

- To može da se objasni zasićenjem koje je osetio posle svih ostvarenja, ne samo u tenisu nego i van njega. U takvim situacijama je očekivano da izgubite neke mečeve od slabijih igrača. Kažete da je Novak u krizi, a on je još broj jedan. U najgorem slučaju će završiti godinu na drugom mestu, ne znam da li se to baš može nazvati krizom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Englezi

01.11.2016. 21:54

Dupe ce da daju, oci ce da ti iskopaju, vredjace, lagace, plakace, izmisljace, hulice na Boga, sve sta treba samo da njihov marej bude prvi. Citava nacija ima odlike sekte. Pa dobro, hajde da vidio, ako je toliko dobar, stabilan psihicki, zdrav fizicki, vredno trenira, non-stop pobedjuje, nema pritisak od tolikog uspeha, neka bude prvi.

Mare

02.11.2016. 00:19

Englezi jesu zlo ovog sveta ali neke stvari lakse prepoznaju jer su i oni takvi.Prica nije uopste glupa i naivna.Novak moze lako zalutati ako bude isao ovim putem.Trazeci taj svoj "mir"mnogi veliki ljudi su otisli u razne sekte iduci slicnim putem.Odbaciti Bekera,Vajdu,a uzeti ovog manipulatora je bas veliki problem za Novaka.Verujem da je to za njegove roditelje veliki sok jer su ga drugacije vaspitali u duhu Pravoslavlje.Da je trazio svoj mir i ljubav lako je to mogao naci na Hilandaru!!!!

NFL

02.11.2016. 00:20

Englezi.. sta sve nece pisati ne bi li nipodostavali sve sto je Novak postigao i postize. Jos je Marej Skot a ne Englez, da ironija bude veca...

Zvonko

02.11.2016. 00:36

Mir i ljubav svaki pravoslavac trazi u crkvi,Ostrogu,Kilandari,a ovi u Marbelji???Prolupao je i jednom nogom u provaliji.Skrenuo je sa pravoslavnog puta i usao u zagrljaj sektasima.100./.!!!!!

Dinarska divizija

02.11.2016. 05:48

Jedem meso, slaninu obožavam, a i u crkvu idem.Pride, i navijam za Đokovića.Znam da je ovo out, ali ostajem pri tome.Endi, nećeš ti sinko još biti No1!

Pero Peric

02.11.2016. 06:32

mareju svaka čast kao sportisti.A ovi koji pisu i unistavaju sport i zivot sportista su obične vucibatine i tračare za dobre pare.Muda su sebi pjeli dok nije novsk počeo gubiti mećeve od mnogo slabijih igrača.Prcaju sudie Troickoh samo zato sto je Srbin.On jadan uvek igrs protiv dvojice da druge strane mreze.Toliko o čidtom postenom belom u crno zavijenom sportu.

pomoravac

02.11.2016. 09:27

Tesko da Novaku moze da pomogne i vudu vrac. Primetno je da je njegova forma u krizi, umislio je da je nepobediv i da ce vecito biti prvi. Udarila mu slava u glavu, nazalost to je slucaj sa mnogim sportistima.

miki

02.11.2016. 10:14

@pomoravac - NIje ga udaraila slava u glavu vec oseca zasicenje.. Kad te udari slava u glavu onda mislis da vredis vise od drugih, ponasas se bahato i bezobrazno..

Dusan Silni

02.11.2016. 14:59

Mnogo se bavimo Novakom, malo sobom. Covek je najbolji na svetu jos uvek, igra nesto slabije nego pre. Verovatno pokusava da uradi sta moze da to promeni. Britanci, naravno, cackaju. Od toga zuta stampa zivi. Jedino u cemu se slazem sa njima jeste da je trebalo ispratiti svoj tim, cak i ako nisi u stanju da igras. Okrenimo se svojim zivotima, Djokovic zivi svoj onako kako zeli i neka ga.

Aleksandar

02.11.2016. 15:27

Nole je ljudina sa srcem i dusom, na kom god mestu bio. A snishodljivi engleski novinari mogu samo da mu zavide sto Marej moze jos duuugo da mu skuplja lopte. Pobedjuje srce i cistota uma, a ne pohlepni imperijalisticki duh. Nole sportisto. Ziveo!