POTRAGA ZA SLAVOLJUBOM: Poslednji put se javio kad je krenuo na posao

V. MITRIĆ

02. 11. 2016. u 07:48

Već četiri meseca traje drama porodice Pavlović u Lipničkom Šoru kod Loznice. Poslednji put se javio iz Minhena kada je krenuo na posao

ПОТРАГА ЗА СЛАВОЉУБОМ: Последњи пут се јавио кад је кренуо на посао

Slavoljub Pavlović

VIŠE od četiri meseca traje potraga za Slavoljubom Pavlovićem (36), iz Lipničkog Šora nadomak Loznice, kome se potpuno izgubio trag. Sestra Slađana minulih nedelja i meseci obijala je mnoge pragove od Beograda do Loznice, kao i u Minhenu, gde je živeo i radio njen brat. Nažalost, i dalje nema nikakvih informacija o njegovoj sudbini.

Mladić je u roditeljskoj kući poslednji put proveo oko dve nedelje u aprilu, posle čega se vratio u Minhen, gde je radio u jednoj klanici.

- Istina je, brat se tada žalio na teške uslove rada, na malu, minimalnu zaradu. Ali je rekao da će sve da izdrži dok ne dobije bolji status - priča nam Slađana, Slavoljubova sestra. - Veoma je privržen porodici, pa smo se nekad šalili kako se majci javlja svakog dana kao retko koji sin. Sve nas zaista beskrajno voli i poštuje.

Slađana kaže da su se poslednji put sa Slavoljubom čuli 28. juna na Vidovdan, kada se spremao za posao u fabrici. Tamo je radio od dva iza ponoći pa do podneva.

- Podnosio je sav teret posla samo da bi uspeo da stekne bolje pozicije i, naravno, bolju zaradu, zbog čega je i otišao u tuđi svet - kaže Slađana. - Narednog dana, međutim, Slavoljub je srpski telefon ostavio u stanu kod rođaka gde je boravio. Nemački broj je odneo sa sobom, ali se od tada nije javljao ni na jedan mobilni telefon. A prestao je i da se oglašava na društvenim mrežama.

Slađana kaže da su ih nemačke vlasti obavestile o tome da nije registrovan u zatvoru, u bolnici, ali i da se ne vodi kao preminuo ili nastradao.

- Nemačke vlasti su krenule u potragu za mojim bratom 48 sati od prijave nestanka - objašnjava Slađana za naš list. - Na kraju su nam saopštili da praktično ništa konkretno ne mogu da nam kažu o njemu i da postoji mogućnost da je napustio zemlju.


OBAVESTILA I INTERPOL

SESTRA nestalog Slavoljuba je molila nemačke vlasti da provere Slavoljubov nemački mobilni telefon kako bi se utvrdilo gde ga je poslednji put koristio i sa kim je eventualno kontaktirao. Međutim, kako ističe, oni za tako nešto nisu pokazali ni spremnost ni interesovanje. O svemu je obavestila i policiju u Srbiji i kancelariju Interpola u našoj zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije