TRAGEDIJA KOD BANJALUKE: Pobio porodicu zbog straha od budućnosti

S. MIŠLjENOVIĆ

02. 11. 2016. u 08:30

Detalji iz oproštajnog pisma koje je pre zločina ostavio Radojica Golemović. Imao dilemu da li samo sebi da presudi. Nož zaboden u telo supruge

ТРАГЕДИЈА КОД БАЊАЛУКЕ: Побио породицу због страха од будућности

RADOJICA Golemović (60), koji je u porodičnoj kući u Dragočaju kod Banjaluke nasmrt izbo sina jedinca Božidara (18) i suprugu Brankicu (47), pa se razneo bombom, na ovaj stravičan zločin se odlučio jer je strahovao od odlaska u penziju! Kako "Novosti" saznaju, on je u oproštajnom pismu istakao da "brine o budućnosti i da se plaši da neće moći da plaća troškove školovanja svom sinu".

Izvor blizak istrazi nam je rekao da Radojica u poruci jasno navodi da se nalazi pred dilemom da li da ubije samo sebe ili kompletnu porodicu. Policija je prilikom uviđaja pronašla nož kojim su počinjena dva ubistva - bio je zaboden u telu supruge Brankice koja je ležala na krevetu u spavaćoj sobi.

- Nemoguće da je Rade ubio Brankicu i Bobu jer se plašio penzije. To je neshvatljivo - uglas pričaju njihovi rođaci. - Poslednji put videli smo ih žive u nedelju oko 18 časova. Rade i Bobo su došli autom odnekud, a Brankica je sređivala po dvorištu. Sledećeg jutra svi su bili mrtvi.

U familiji Golemović ostaće, kako kažu, veliko i večno pitanje: Zašto se Rade odlučio na ovaj korak?

- Posejao je baštu, pekao rakiju, spremao slavu, pričao sa komšijama, ništa nije ukazivalo ni trenutka na tragediju - kažu kroz suze rođaci nastradalih Golemovića. - Sin jedinac Bobo bio je odličan učenik. Brankica odlična žena i domaćica. Ne možemo da verujemo šta nas je snašlo.

Pred kućom gde se desila tragedija miris krvi se i juče širio. Dragomir Keserović, zet nastradalog Radojice, inače bivši general Vojske RS, sa još jednim rođakom prao je šmrkom krv.

- Rade se razneo bombom ispred kuće - objašnjava Dragomir. - Tela Brankice i Bobe su pronađeni u hodniku odnosno spavaćoj sobi. Sve je krvavo u kući, gde god se okreneš.

Sahrana sve troje je danas u Dragočaju.

BRANKICU UBO PET PUTA

OBDUKCIJA tela nastradilih Golemovića urađena je juče u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjaluci. Željko Karan, specijalista sudske medicine, kaže za "Novosti" da je žena Brankica imala pet uboda nožem. Od toga su prva četiri uboda završila u vratu, a poslednji u grudnom košu.

- Nož kojim su ubijeni bio je veoma oštar, a ubodi su izvršeni velikom snagom i udarom - potvrdio je dr Karan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Анти Антифа

02.11.2016. 08:54

Не постоји "бивши генерал", сем ако му указом Врховног комаданта није одузет чин

Suverena

02.11.2016. 09:55

Да није био под неким психијатријским "леком" који као споредно дејство имају управо повећани нагон за убиство и самоубиство?

мијајло

02.11.2016. 10:02

ма каква бојазан за будућност,прича за малу децу, човек је психопата, одлепио начисто, ко убија сопствену породицу осим лудака и психопата.

D.P.

02.11.2016. 10:34

Ljutski strahovi znaju biti neizmerni. Radio sam kao simultani prevodilac na psihijatriji posleg zadnjeg rata u našim krajevima. Ljudima svašta padne na pamet i izgubi kontrolu! Strašne sudbine se dešavaju a objašnjenja više nema!