Tajne veze SDA sa džihadistima!

M. FILIPOVIĆ

02. 11. 2016. u 10:52

Najviši vrh Srpske tvrdi da u FBiH i Brčkom sve vrvi od pristalica radikalnih islamista. Čelni ljudi Srpske tvrde da SDA štiti mudžahedine

Тајне везе СДА са џихадистима!

ČAK 6.150 osoba blisko pnalazi se na tlu Federacije BiH, a brojnost pristalica radikalnih iovezanih sa islamskim terorizmom slamista u ovom entitetu raste iz dana u dan. Nije onda čudo što je i "Vikiliks", pozivajući se na američke stručnjake, nedavno Bosnu i Hercegovinu nazvao najvećom terorističkom bazom na tlu Evrope. U opštinama i gradovima BiH u kojima su većinski živalj Bošnjaci procenjuje se da je broj onih koji podržavaju i finansiraju vehabijski pokret povećan na 120.000. Oni finansiraju terorističke aktivnosti i sponzorišu terorističke kampove i baze u 64 naselja na području Federacije.

Delimično i na osnovu ovih podataka, u 16. izveštaju Srpske koji je upućen Savetu bezbednosti UN navodi se da je u BiH potrebno odlučno delovanje na suprotstavljanju i iskorenjivanju prisustva džihadista. Do toga, međutim, neće doći sve dok njene centralizovane bezbednosne institucije budu pod dominacijom SDA koja ima tesne veze s mudžahedinima.

U izveštaju se navodi da, ukoliko prijatelji BiH u međunarodnoj zajednici žele da smanje pretnju terorizma iz Bosne i Hercegovine, treba da prestanu da podržavaju program centralizovanja obaveštajnih i bezbednosnih službi u sarajevskim agencijama i da blokiraju protivterorističko delovanje entiteta i lokalne policije.

- Teroristi sve više udaraju i na samu BiH, iako ona uglavnom služi kao utočište za džihadiste koji deluju u inostranstvu - naglašeno je u izveštaju.

Navedeno je da bezbednosni aparat BiH pod dominacijom SDA ne radi na iskorenjivanju prisustva džihadista u BiH.

- Bezbednosne službe u Sarajevu i njihovi domaći politički i međunarodni supervizori jednostavno ne žele da odgovore na ekstremističke pretnje koje su tesno povezane sa SDA i njenim ratnim pobornicima - navodi se u izveštaju. - Vlasti RS čine sve što je u njihovoj moći da zaustave terorizam u BiH i inostranstvu, ali su im vezane ruke u naporima da obezbede zaštitu od džihadističkog nasilja. Obaveštajne i bezbednosne agencije na nivou BiH i Federacije često ne dele obaveštajna saznanja sa institucijama RS, a u međuvremenu džihadističke zajednice postoje u Federaciji i Distriktu Brčko, izvan nadležnosti policije RS - istaknuto je u izveštaju.

REGRUTI ISIL

MNOGI regruti Islamske države, kako se navodi u izveštaju, bivši su borci odreda "El mudžahedin", koji je stvorio Alija Izetbegović, uključujući najmanje jednog od šest lica poreklom iz BiH, protiv kojih su SAD 2015. podigle optužnicu zbog slanja novca i materijalnih sredstava Islamskoj državi.

BiH - POLIGON ZA OBUKU TERORISTA

U IZVEŠTAJU Ujedinjenim nacijama se napominje da je od samog početka rata BiH bila evropski poligon za obuku i utočište za džihadiste. Bivši zamenik komandanta Al kaide je rekao da kad su ušli u rat u Bosni, primarni cilj Al kaide nije bio pomoći bosanskim muslimanima, nego osnovati operativnu bazu u Bosni, kao podršku budućim operacijama Al kaide u Evropi i na Zapadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Lazy

02.11.2016. 12:18

Americki saveznici koji sluze za ostvarivanje njihovih bolesnih geopolitickih ciljeva. Zato je SDA i pobedila na izborima 1990 u Bosni. Zelena transverzala i ZOI '84 nisu bas tako bez veze kako bi se na prvi pogled moglo nekome uciniti.