Potvrđeno, Fetel izbegao kaznu!

Autor: Beta Beta
sreda 02.11.2016.
11:19
Izvor: Beta

Međunarodna automobilska federacija (FIA) neće kazniti vozača Ferarija Sebastijana Fetela zbog neprimerenog ponašanja i brojnih psovki u završnici trke Formule 1 u Meksiku.

Beta/Petr David Josek
Beta/Petr David Josek

Povezane vesti

Predsednik FIA Žan Tod rekao je da je da je odluka doneta na "posebnoj osnovi" i da Fetel neće pred disciplinsku komisiju Formule 1, pošto je četvorostruki svetski prvak poslao pismo izvinjenja u FIA kao i direktoru trke Čarliju Vajtingu.

Fetel je naveo i da će kontaktirati vozača Red Bula Maksa Verstapena i da se takav incident neće ponoviti.

Fetel je bio ljut zbog vožnje vozača Red Bula Maksa Verstapena u samoj završnici nedeljne trke u Meksiku, a obraćajući se ljudima u svom boksu putem radija uputio je i psovke direktoru trke FIA Čarliju Vajtingu, kao i Verstapenu.

U samoj završnici trke u Meksiku Fetel se borio sa Verstapenom za treće mesto, vozač Red Bula je u jednom trenutku izleteo sa staze, prešao preko trave i vratio se ispred četvorostrukog svetskog prvaka, zbog čega je stekao nepoštenu prednost i trebalo je da mu prepusti poziciju ali to nije učinio.

Verstapen je trku završio na trećem mestu, ali je odmah po završetku dobio kaznu dodavanja pet sekundi na rezultat pa je pao na peto mesto, a Fetelu je pripalo treće mesto. Medjutim, Fetel je kažnjen sa 10 sekundi zbog opasne vožnje, pa je na kraju treće mesto zauzeo Danijel Rikardo iz Red Bula, a Nemac je pao na peto.

"Posle iskrenog izvinjenja, predsenik FIA odlučio je da ne pokrene disciplinski postupak protiv Fetela. FIA će uvek osuditi nepristojan rečnik u moto sportu, posebno kada je upućen čelnicima ili kolegama vozačima", navodi se u saopštenju FIA.

Ne propustite