POTRESNA ISPOVEST: Izvukao bi me iz kolica na pod i terao našu ćerku da me tuče čekićem!

Lj. TRIFUNOVIĆ

02. 11. 2016. u 11:55

Invalid Dragana Dragićević iz Bora, koju je suprug nenad zlostavljao tri godine, o torturi koju je trpela. Nakon batinanja Nenad se pravdao i obećavao da to više neće ponoviti

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ: Извукао би ме из колица на под и терао нашу ћерку да ме туче чекићем!

Dragana kaže da bi maltretiranje počinjalo kada je porodični posao išao loše, Nenad Dragićević

NENAD me je često šamarao, udarao tupim predmetom u glavu, terao trogodišnju ćerku da me i ona tuče, pretio da će me ubiti i odvesti mi dete... Bilo je slučajeva da me uhvati za vrat, podigne me iz invalidskih kolica i guši me dok maltene ne izgubim svest.

Ovako, u ispovesti za "Novosti", počinje svoju šokantnu priču Dragana Dragićević (35) iz Bora, inženjer mašinstva, koja je od svoje devete godine u invalidskim kolicima i čiji je suprug Nenad uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilja u porodici.

- U javnosti smo delovali kao da smo skladan par - priča Dragana. - Međutim, samo sam ja znala šta se dešava u našem stanu protekle tri godine.

Po Draganinim rečima, Nenad je često umeo da pobesni i da je istuče.

- To se uglavnom dešavalo kada nam posao u privatnoj firmi koju smo vodili nije išao - s mukom priča Dragana, koja se u kolicima nalazi zbog spinalne mišićne amiotrofije. - Tada bi znao da dođe i da mi kaže kako sam ja kriva za sve, nakon čega su u najvećem broju slučajeva usledile batine.

Dragićevićeva kaže da ju je Nenad najčešće šamarao, mada je bilo slučajeva i da je udarao tupim predmetom u glavu.

- Nekoliko puta se desilo da me čekićem lupi u glavu - nastavlja Dragana. - Međutim, uvek je vodio računa da me ne povredi toliko da me ubije. Bilo je slučajeva da dohvati i kućnu papuču i da me njome besomučno tuče po glavi.

Nakon batinanja Nenad se Dragani pravdao i obećavao da to više neće ponoviti i da nije znao šta radi.

- Međutim, uvek se sve završavalo samo na obećanjima - dodaje Dragana. - Batinama i tim nemilim scenama prisustvovala je i naša trogodišnja ćerka, a vrhunac svega je bio kada je Nenad i nju počeo da tera da me tuče.

Po Draganinim rečima, Nenad bi je spustio iz kolica i stavio na pod. Onda bi ćerki dao čekić i rekao bi: "Hajde, udari mamu!"

- Moja ćerka je u početku smatrala to kao igru, ali je posle izvesnog vremena rekla mom suprugu: "Tata, neću da bijem mamu" - plače Dragana.

Dragana kaže da je već dugo želela da se rastavi od Nenada, ali joj je on pretio da će ako ode uzeti ćerku i da je više nikada neće videti.

- Pretio mi je da ne smem nikom da govorim da me tuče - nastavlja Dragana. - Imala sam velikih problema kako da ljudima objasnim zašto mi je plavo oko, natečena donja usna, krvav nos... I ja sam se uvek, od straha od njega, pravdala da me je u igri udarila ćerka.

Pre izvesnog vremena, Dragićevići su ostali bez važnog klijenta i prihodi su im se značajno smanjili. To je, kaže Dragana, bio povod Nenadu da ponovo počne da je maltretira.

- Došao bi do mene dok sam sedela u kolicima, uhvatio bi me za vrat i podigao. Nakon toga bi krenuo da me guši. Tek kada bi video da sam maltene na samrti on bi me puštao. Posle takvog zlostavljanja satima nisam mogla da dođem k sebi - u šoku je ova nesrećna žena.

Pre izvesnog vremena Nenad je došao kod Dragane i ponudio joj je kako je rekao "poslovni dogovor".

PRITVOR ZA NASILNIKA
POLICIJA je lišila slobode Nenada Dragićevića i podnela krivičnu prijavu zbog nasilja u porodici. Posle toga mu je određen pritvor od 30 dana u Okružnom zatvoru u Zaječaru gde se i danas nalazi.

- Rekao mi je da mi je sve ove godine bio sluga i da pristaje da se raziđemo pod uslovom da mu za to platim. Cena njegovih usluga bila je 30.000 evra, i samo bi pod tim uslovima pristao da se raziđe - kaže Dragana.

Po njenim rečima, Nenad bi joj zapretio da će je ubiti tako što će joj ili slomiti vrat ili iščupati grkljan, i da će ista sudbina snaći i njene roditelje.

- Znala sam da je spreman da to učini kada me je pre izvesnog vremena pitao kako hoćeš da te ubijem da ti bude lakše - nastavlja Dragana. - Tada sam poslala poruku jednom prijatelju i zamolila ga da me odvede iz stana. Međutim, niko me nije shvatao ozbiljno.

Pre nekoliko dana u stan Dragićevića došla je radnica Centra za socijalni rad, koja je igrom slučaja nakratko ostala sama sa Draganom u sobi.

- Nenad je sa ćerkom bio u drugoj sobi, a službenica borskog Centra za socijalni rad mi je kazala: "Dragana, svi znaju da te Nenad tuče, ako je to istina klimni glavom".

Dragana je klimnula glavom, nakon čega je službenica Centra za socijalni rad prešla u drugu sobu i ponašala se kao da se ništa nije desilo. Tada je Dragićevićima kazala da bi bilo najbolje da dođu u Centar za socijalni rad kako bi rešili određena pitanja.

- Sutradan smo Nenad, ćerka i ja otišli u Centar za socijalni rad, nakon čega su samo mene uveli u zasebnu prostoriju. Tu su bili svi službenici i ja sam im priznala šta mi se dešavalo godinama unazad - ispričala je Dragana.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

alien

02.11.2016. 11:59

Džaba sve kad će naše divno pravosuđe da ga pusti napolje posle godinu dana. Ako dobije i toliko...

vera

02.11.2016. 12:02

draga zeno, bezi od tog zlotvora kako god znas i umes. Zelim ti iz sve snage da uspes i pruzis svojoj devojcici normalno detinjstvo i zivot bez nasilja...

Деки

02.11.2016. 12:09

Језиво, као из неког филма страве и ужаса! Коме овај и овакав "човек" може донети нешто добро, којој сврси он даље може послужити? Шта радити са овим болесником, шта ће се десити са несретном женом након апелационог суда? Замислите девојке и жене, како вам овакав монструм дише за вратом у градском превозу, ко води уопште бригу у друштву о дегенерицима који нас окружују??? Него, докле се стигло са Београдом на води?

Kizoni

02.11.2016. 13:39

doticnog "supruga' kazniti za primer ostalima. Majci sa invaliditetom pomoci da svom detetu omoguci lepsu buducnost.

alfa...!

02.11.2016. 14:27

Srbine,junačino stara,ala si hrabar,tučeš žensku invalida u kolicima.................

DrNele

02.11.2016. 14:36

Da li je monstrum uhapsen.Ako nije sta se ceka.I presuda po kratkom postupku 30 godina za primer ostalim umobolnim monstrumima.