Tole šest sati branio stav Srbije: ''Nije problem da se Kosovo izbaci iz kvalifikacija!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 02.11.2016.
12:53
Izvor: Sportske.net, kurir.rs

Blagi optimizam Tomislava Karadžića posle svedočenja na Sudu u Lozani u vezi sa ''slučajem Kosovo''.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Dugogodišnji predsednik, a sada počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije i dalje je aktivan u odbrani interesa naše zemlje, konkretno u vezi sa žalbom Sudu u Lozani zbog prijema Kosova u članstvo UEFA, mimo važećeg Statuta Evropske kuće fudbala.

Tomislav Karadžić je u Lozani bio u ulozi svedoka, a u iščekivanju konačne odluke suda, on je za ''Kurir'' otkrio svoja očekivanja po tom pitanju.

''Saslušan sam u ulozi svedoka, sve je trajalo veoma dugo, oko šest sati. Saopštio sam stavove naše strane i nakon svega mislim da nismo bez šansi. Postoji osnov za optimizam, ali moramo sačekati presudu'',
objasnio je Karadžić.

Ukoliko stavovi Srbije budu uvaženi, Kosovo bi moglo da bude izbačeno iz UEFA, ali i iz FIFA, što bi za posledicu imalo i izbacivanje njihove selekcije iz kvalifikacija za Mondijal u Rusiji.

''Mi to i želimo, jer je napravljen opasan presedan gaženjem statuta i primanjem nekog subjekta u UEFA koji nije priznata država. Ne mislim da će biti problem ako Kosovo bude odstranjeno iz kvalifikacija za Mundijal i Rusiji'', poručio je Tole.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke