POJAVIO SE NESTALI LOZNIČANIN: Slavoljub živ i zdrav u - Trstu

V. MITRIĆ

02. 11. 2016. u 14:45

Slavoljub Pavlović (36) iz Lipničkog Šora kod Loznice, čiji je nestanak prijavila porodica, javio se konzulatu Srbije u Trstu. Nije hteo direktno da pozove, već je zamolio konzula da javi porodici da je živ i zdrav

ПОЈАВИО СЕ НЕСТАЛИ ЛОЗНИЧАНИН: Славољуб жив и здрав у - Трсту

Slavoljubova majka Ivanka i sestra Slađana

Srpski konzul u Trstu potvrdio je porodici Slavoljuba Pavlovića (36) iz Lipničkog Šora kod Loznice da je on živ i zdrav i da se nalazi u ovom italijanskom gradu.

„Novosti” su već pisale o ovom čoveku čija je porodica bila zabrinuta za njegovu sudbinu, jer se više od četiri meseca nije javljao, a poslednji put se javio krjaem juna iz Minhena, kada je krenuo na posao. Zbog toga je porodica prijavila nestanak i našoj i nemačkoj policiji.

Slavoljubova sestra Slađana kaže da joj je konzul saopštio kako je jedan mladić prepoznao njenog brata na ulici u Trstu. Mladić je insistirao da Slavoljubu ode u konzulat, jer ga porodica traži i da treba da se javi, a ne da se vodi kao nestala osoba. Pavlović je to i učinio.

- U konzulatu je potvrđeno da je to moj brat, koji je, Bogu hvala, živ i zdrav. Istina, kako kaže konzul, malo je smršao - priča nam Slađana. - Konzul mu je rekao da se vrati kući, uputio ga gde će da ode da uzme pare za autobus za Srbiju. Pitanje je da li će ga Slavoljub poslušati.

Slađana dodaje da naši konzularni predstavnici nisu imali nikakvog osnova da ga zadrže, pošto je punoletan i nema nikakve sukobe sa zakonom, ni u ovoj ni u drugim zemljama, a ni u Srbiji.

Sestra kaže da je Slavoljub konzulu dao broj kućnog telefona da on javi porodici da je živ i zdrav, a sam nije hteo da se javi, što je veliko iznenađenje za porodicu jer se do 29 juna, kada je bio u Minhenu, redovno javljao svojim najbližima, a majci svakodnevno“.

- Brat je, kako mi je rekao naš konzul, naglasio da nema potrebe da dižemo galamu, da ga tražimo, jer ima pravo na svoj život - kaže Slađana. - Verujemo da će se vratiti kući, zna koliko ga željno očekujemo, da smo uvek bili uz njega i da ga svom srcem volimo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije