Војислав Гајић: Не желимо да се бавимо теоријом завере

Како бисмо заокружили причу после дербија између Радничког и Војводине и укупних догађања у Нишу, за наш лист говори председник Управног одбора новосадског фудбалског суперлигаша Војислав Гајић.

Подсетићемо, црвено-бели су на стадиону на Чаиру доживели трећи овосезонски пораз (0:1), али су после утакмице били изузетно незадовољни арбитражом Петра Пипера из Чачка.

- Пре свега, желим да нагласим да су руководство Радничког, градоначелник Ниша Дарко Булатовић и председник Клуба привредника и Економског савета овог града Драган Милошевић феноменално угостили у Градској кући моје сараднике и мене - истакао је Војислав Гајић. - Неизбежна тема била је прича о нашим клубовима, али без посебног осврта на саму утакмицу, која је после тога уследила. То смо препустили самим актерима - играчима и њиховим учитељима. Ми смо, између осталог, договорили заједнички састанак најпре у Нишу са Градским саветом и привредницима Новог Сада, који имају интерес да делују на југу Србије. Учесници у разговорима који ће уследити биће и представници Владе и привредници из Мађарске, а у наредном периоду такав састанак планирамо и у Новом Саду. Сви ти разговори указивали су да ће се позитивна атмосфера пренети и на саму утакмицу, а веома лепо било је и то што су фудбалери нашег клуба, шетњом по улицама, изазвали велику пажњу грађана Ниша.

* Нажалост, позитивна догађања нису се наставила и током сусрета?

- Почетак утакмице обећавао је коректну фудбалску приредбу. Међутим, како је време одмицало, то се није догодило. Већ пар година уназад, Раднички и Војводина играју леп фудбал и високо су позиционирани , а њихови сусрети попримили су епитет истинског дербија. По нама, то је оправдано и добро за српски фудбал. Жао ми је што и суђење на прошлој утакмици није било на нивоу дербија. Сви искрени љубитељи фудбала то су могли да виде у директном ТВ преносу, јер у Нишу није победио фудбал. Са задовољством могу да приметим да је у неким ранијим утакмицама у првенству и Купу, а нарочито у Новом Пазару, победио баш спорт. Примера ради, иако је њихова екипа изгубила, навијачи Новог Пазара су аплаузом испратили играче Војводине са терена. Овом приликом, у име ФК Војводина, још једном се захваљујем на врло коректној игри екипе и понашању руководства Радничког.

* И на Чаиру, као и у неким скоријим првенственим утакмицама,Војводина је утакмицу завршила са  играчем мање. Да ли то сведочи о грубој игри и неспортском понашању њених  фудбалера?

- Фудбал је мушки спорт. Ако пратимо јаке европске лиге, потпуно јасно уочавамо да се у жару борбе дуели, па и снажнији од тог који је претходио искључењу,  дешавају и не санкционишу тако оштро. Све ово, дакле, нема везе са недисциплином или лошим понашањем наших играча. Напротив. Они су изузетно коректни, а по мом личном укусу, треба да играју још чвршће, наравно у границама фер-плеја.

* Сведоци смо у последње време и учесталог кажњавања тренера, играча и самог  клуба. Како то коментаришете и да ли је јака Војводина потребна овдашњем фудбалу?

- Нико не може да не примети како се то кажњавање заиста дешава. Наравно да подржавам поштовање свих правила које прописује ФСС када је у питању такмичење, али мислим да критеријум није исти за све. Од доласка новог руководства, наш клуб јача на свим нивоима и због тога се налази у средишту пажње јавности. Сигуран сам да јака Војводина, уз своју богату историју и традицију, одговара искреним љубитељима лепог фудбала, јер је општа констатација да у овом тренутку играмо можда и најлепше од свих екипа у држави. Уз све оно позитивно што се догађа, порука је јасна- конкуренција позитивно утиче на квалитет и развој фудбала, као и у свим осталим областима живота.  Прихватам да је потребно да прође неко време како би се укупна спортска јавност навикла на такву Војводину. Управо зато наставићемо марљиво да радимо и сигуран сам да ће то веома брзо да донесе резултат. Не бих да коментаришем одлуке дисциплинских органа, само тражимо да према свима имају уједначен критеријум.

* Да ли између ФСС и ФК Војводина траје неки тихи сукоб?

- Немамо никакав проблем са ФСС, тачније Војводина има добру комуникацију са националним Савезом. Реч је о нашој кровној организацији у којој је дошло до промена и у чији се рад уводе новине, а за то, такође, треба да протекне одређено време. Интерес свих клубова је развој нашег фудбала.

* Пред утакмицу Воше у Лучанима промењена је била судијска тројка?

- Променом судија и створеном атмосфером пред тај сусрет нисмо били оптерећени. То је ствар судијске организације, а наш клуб, то је опште познато, делегирања не занимају. Желимо једино, понављам, исти критеријум за све клубове, као што је случај у свим такмичењима под ингеренцијом УЕФА и ФИФА. Сугеришем једино да дербије треба да суде најбољи арбитри.

* После неодазивања четвроице позваних играча Војводне за утакмицу Б репрезентације у Катару, приметно је да све чешће изостају позиви под државну заставу млађем нараштају Војводине?

- Упознат сам с тиме, али одлуку о (не)позивању доносе селектори тих категорија. Жао ми је ако нису препознали квалитет у Омладинској школи “Илија Пантелић”. Пожртвованим радом свих тренера, као и квалитетом дечака који заслужују да играју у репрезентативним селекцијама, натераћемо их да убудуће више пажње посвете нашој деци и сигуран сам да ће то резултирати њиховим поновним позивањем у државни тим. Не желимо да се бавимо теоријом завере и то повезивао са неодазивањем четворице фудбалера позиву селектора за Катар, јер све то не би требало да има везе једно с другим. Нама је репрезентација приоритет, али, подсећам, тада је здравствено стање играча било такво да нису могли да одговоре на позив, о чему најбоље сведоче њихови медицински налази.

* После свега, стојите ли и даље иза тврдње да Војводина иде на титулу првака у овој сезони?

- Наравно! Сваки човек жели да у ономе чиме се бави буде најбољи. Некада је то могуће, некада није, а посебно у фудбалу. Ту треба пуно тога да се сложи, а садашње руководство Војводине управо слаже те коцкице. Заједно с навијачима и нашим Пословним тимом, као и маркетиншком службом, која свој рад свакодневно подиже на све већи ниво - истакао је председник ФК Војводина Војислав Гајић.

Александар Предојевић

 

Позив навијачима

Новосађани у петак (17 часова) играју утакмицу 15. кола с екипом Радника из Сурдулице. Војислав Гајић је, пред сусрет на “Карађорђу”, истакао:

- Руководство Војводине посебно позива навијаче да у што веће броју дођу сутра на наш стадион и подрже играче и стручни штаб. Обавештавамо све грађане Новог Сада и из шире околине да ће улаз на трибине бити бесплатан, али и да ће наши фудбалери и тренери такво поверење оправдати на терену.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести