Nikšić: Nacionalna klasa i drveni auto

V. K.

02. 11. 2016. u 16:35

Revija oldtajmera okupila ljubitelje automobila iz regiona, posetioci su mogli da vide osamdeset vremešnih lepotana

Никшић: Национална класа и дрвени ауто

Prikazani su savremeni i neobični modeli

Oldtajmeri iz Srbije, BiH, Hrvatske i Crne Gore ovih dana okupirali su Nikšić. Ljubitelji starih automobila imali su priliku da na platou ispred hotela "Onogošt" vide osamdeset vremešnih lepotana, među kojima su bili "buba bagi", "mercedes" iz 1967, "fića"..., dok je najveće simpatije pobrao drveni automobil Slavka Beronje iz Krajine.

- Šest godina sam radio na njemu. Ovo nije oldtajmer, već automobil unikat. Mislim da je jedini ove vrste u svetu. Drago mi je što je mojih ruku delo privuklo pažnju Nikšićana - kaže Beronja, koji je na haubi postavio i drvenu knjigu u kojoj su građani mogli da napišu svoje utiske o ovom neobičnom automobilu.

Među mnogobrojnim vozilima nekako se ugurala i "buba bagi", vlasništvo Marka Utješinovića iz Nikšića. Radi se o automobilu koji je proizveden davne 1974.

- Moj otac je svojevremeno vozio "bubu", kada se i kod mene rodila ljubav prema tom automobilu. Za mene nema boljeg oldtajmera - ocenjuje ponosno Marko.

Stari "gospodin reponja" iz "ergele" Aleksandra Šukovića iz Podgorice bio je jedan od klasika revije. Mnogo truda je vlasnik uložio u njegov izgled, ali ne žali, jer njegov "mercedes" pleni pažnju posmatrača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)