Bez plata pet meseci

M. L.

02. 11. 2016. u 17:53

Protest zaposlenih u radio-televiziji Kragujevac zbog kašnjenja zarada. Traže da se preispitaju obaveze vlasnika i privatizacija

Без плата пет месеци

ZAPOSLENI u Radio-televiziji Kragujevac, koju je u privatizaciji kupio kruševački biznismen Radoica Milosavljević, protestovali su juče ispred zgrade ove medijske kuće zbog kašnjenja plata, kao i drugih obaveza koje, kako navode, poslodavac ne ispunjava.

Prema rečima predstavnika sindikata "Nezavisnost", organizatora protesta, ne postoji nijedan osnov da se za ovu tešku situaciju u RTK okrive zaposleni. Oni i dalje rade svoj posao, ali plate ne primaju.

- Krivi su Radoica Milosavljević, koji je kupio RTK, i rukovodstvo koje je on postavio - kažu u ovom sindikatu.

Napominju da zaposleni u ovoj lokalnoj radio-televiziji već pet meseci nisu primili ni dinara i da je ugrožena egzistencija 67 zaposlenih i njihovih porodica.

- Pet meseci nismo primili platu, pre toga kašnjenja su bila dva i tri meseca. Sve smo to izdržali, išli na terene, radili svoj posao, jer smo poštovali profesiju i ono što je naša obaveza. Ovo je trenutak kada kažemo da ne pristajemo na bezakonje, da neko ne poštuje obaveze iz kupoprodajnog ugovora, da ne plaća naš rad - kazala je Gordana Mirović, novinarka RTK.

Zaposleni u RTK traže od nadležnih u državi da se preispita ova privatizacija i da se jasno odredi kakve su obaveze vlasnika jedne od najstarijih radio-televizijskih kuća u Šumadiji. Od resornog ministarstva traže da u dnevni red što pre uvrsti situaciju u Radio-televiziji Kragujevac i sudbinu 67 zaposlenih i njihovih porodica koje su na ivici egzistencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije