Mutombo je NJEGA odavno oduševio, da li mu je dao novu šansu?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 02.11.2016.
18:18
Izvor: Sportske.net

Gotovo dve godine nakon što je dobio prvu šansu da se dokaže u dresu Partizana Andre Mutombo je ponovo u Humskoj. Sećate li se ko ga je predložio crno-belima i šta je Marko Nikolić rekao o njegovim kvalitetima?

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Navijači Partizana ostali su u sredu zatečeni vešću da je "misteriozni stranac" dobio priliku u prijateljskom susretu sa Zemunom, a vrlo brzo je postalo jasno da je novo lice u "Zemunelu" poznato javnosti.

Novu šansu da se dokaže u Partizanu dobio je Andre Mutombo (26), Kongoanac rođen u Briselu koji je tokom karijere nosio dres Anderlehta, Portsmauta, Serkl Briža, Varegema i Rijeke.

Za one sa slabijim sećanjem, Andre Mutombo je u Humsku stigao na probu januara 2014. godine kada mu je priliku pružio Marko Nikolić ali je tadašnji trener crno-belih zaključio da Kongoanac nema kvalitet neophodan da dobije ugovor.

"Sešćemo i razgovarati o Mutombu, nisam jedini koji odlučuje. Razmenićemo mišljenja i doneti neku odluku. Konačan sud će biti donet odmah po povratku u Beograd, ali ćemo već do tada sumirati utiske. Ako mene pitate, stranac mora više i bolje od onoga što je Mutombo pokazao" rekao je tada Marko Nikolić.

Šta se promenilo i kako je krilni napadač dobio novu šansu za dokazivanje?

Ako je suditi na osnovu onoga što je uradio posle prve probe u Partizanu ne postoji logička veza da Mutombo dobije novu šansu za dokazivanje. Karijera mu nije otišla uzlaznom putanjom i ponovo je slobodan igrač koji putem proba traži angažman.

Jedino što nam u datom momentu pada na pamet jeste izjava koju je pre gotovo dve godine dao Ivica Iliev, tada bivši fudbaler Partizana koji nije imao funkciju u klubu.

"Mutomba sam zapazio pre dve godine, još dok sam bio igrač. I tada sam pomislio da je pravo rešenje za Partizan, ali nisam bio u mogućnosti da predlažem bilo šta. Sada, kada više ne igram, nema prepreke" izjavio je tada Iliev.

Čovek koji sada obavlja funkciju sportskog direktora u klubu iz Humske ima više nego odrešene ruke da svoje zamisli sprovodi u delo i sasvim je moguće da je upravo Ivica Iliev ponovo želeo da vidi Mutomba na delu.

Ostaje da vidimo da li je Marko Nikolić imao želju da ponovo vidi Mutomba ili je prosto sportski direktor Iliev insistirao da Kongoanac dobije novu šansu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dzo
Thursday, 03.11.2016
11:14

A sta taj mutobmbo radi inace u svom zivotu? Jel trenirao gde ove prethodne 2 god,gde zivi kad ga mi svake 2 godine isprobavamo?

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Thursday, 03.11.2016
15:07

Prethodne tri i na svake tri, jos malo pa ce tri godine od toga:-D

avatar
Play Fair Today
Wednesday, 02.11.2016
21:20

Mutombo je kao dvadesetogodisnjak pre 5-6god igrao za Zulte Waregen u Jupiter ligi i bio decko koji obecava.. nije se dugo pricalo o njemu, cuo sam da je tretiran kao stranac iako je rodjen u Belgiji.. mozda je bio i problematican, tesko je sada doci do pouzdanih informacija. Ono sto sam video je zavidna tehnika, dobre varke telom, solidan sut i za moderan fudbal i tamnoputog igraca jako spor krilni igrac. Da li je sazreo, postao bolji igrac, ne znam. Za nase uslove verovatno nije los jer je specifican i sigurno nece dobiti veliku platu. Ali znamo da Nikolicu to nista ne znaci, ako ga on ne vidi kao kvalitetno pojacanje dzaba je sve to.. nece ni videti stadion.

avatar
Anderton
Wednesday, 02.11.2016
19:58

Nama fali Mutombo. Ali jedan Dikembe Mutombo u KK.

avatar
Povratak kralja 44
Wednesday, 02.11.2016
19:49

Nisam ga gledao danas ali jesam pre dve i po godine na prvoj probi u Partizanu i ponoviću da smatram da dečko igra na pogrešnoj poziciji u odnosu na svoje fudbalske karakteristike. Mutombo bi možda mogao da bude dobar centralni pa čak možda i zadnji vezni ali ne i krilni igrač.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Wednesday, 02.11.2016
19:26

GOGUA I SUMA- DA, CIRKOVIC I MUTOMBO- NE! I STEVANOVIC NA GOL VISE!

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Wednesday, 02.11.2016
19:21
avatar
KO!
Wednesday, 02.11.2016
22:12
avatar
DONI SPALIO VESTICU
Thursday, 03.11.2016
08:57