Novak u osmini finala mastersa u Parizu

J. J.

02. 11. 2016. u 18:22

Najbolji teniser sveta je u prvom meču na turniru u prestonici Francuske savladao Žila Milera sa 6:3, 6:4. Naredni rival Bugarin Grigor Dimitrov

Новак у осмини финала мастерса у Паризу

Novak Đoković foto: Tanjug

LjUBAV, mir, poneka psovka i - pobeda! Dok traži unutrašnji balans sa guruom u stručnom štabu, Novak Đoković pronalazi i ravnotežu u hodu po tankoj žici između prvog i drugog mesta na ATP listi. Svaki poraz na mastersu u Parizu znači silazak sa teniskog trona, a emocije koje je ispoljio tokom trijumfa nad Žilom Milerom su dokaz da u njemu i dalje tinja želja za titulama - 6:3, 6:4. Grigor Dimitrov će u četvrtak u osmini finala možda još više da je rasplamsa.

Umesto kritičkih pogleda Bekera i Vajde zbog lošeg voleja ili duplih grešaka (četiri), srpski as je iz svoje lože dobijao samo osmehe Pepea Imaza i brata Marka, čak i kad je sredinom drugog seta na sav glas ljutito opsovao. Umesto dugih zagrljaja, koji su deo duhovnih treninga Španca, za sreću je bilo potrebno kratko rukovanje na mreži sa momkom iz Luksemburga i kratka poruka ispisana u srcu na kameri:

"Bon žur, Paris!"

Nedvosmisleno je Đoković poručio da se vraća sa željom da opet slavi u Gradu svetlosti, u kome je poslednje tri godine gasio reflektore na završnim ceremonijama. U sredu je upisao 16. uzastopni trijumf na mastersu u "Bersiju", a malih problema imao je samo u drugom setu.

Srbin je gotovo bez greške otvorio meč, samo tri neiznuđene je napravio u uvodnom setu. Procenat prvog servisa je dugo držao na skoro sto odsto, solidno se kretao i zagrevao za mnogo teže rivale koji ga očekuju u nastavku turnira.

Miler je počeo da parira svetskom broju jedan tek u drugom delu igre, mahao je kažiprstom na brejk-loptu, ali nije uspeo ozbiljnije da zapreti. Iako nema pomoć Bekera i Vajde, Novak je imao dobru taktiku za 34. igrača planete, terao ga je na udarac više i puštao ga da sam sebi iskopa put u poraz.

Odmah potom na teren je izašao Endi Marej, naoštren da sebi prokrči put ka čelu ATP liste. I dalje se za sve pita samo Đoković, koga u nastavku turnira čeka okršaj sa Dimitrovom, a potom eventualno sa Čilićem ili Gofanom.

Ako Marej dogura do same završnice, Đoković će morati da stigne najmanje do finala kako bi odbranio prvo mesto u svetskom poretku...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)