Kanal ka Solunu nije sada tema

Z. R.

02. 11. 2016. u 18:58

Zorana Mihajlović: U Vladi nije bilo reči o projektu izgradnje plovnog kanala Dunav-Morava-Vardar

Канал ка Солуну није сада тема

MINISTARKA građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je u sredu da u Vladi Srbije nije bilo reči o projektu izgradnje plovnog kanala Dunav-Morava-Vardar, napominjući da su prošle godine definisani prioriteti ulaganja u infrastrukturu.

- Nismo razgovarali o tom kanalu, kada bude bilo mogućnosti da se uopšte priča o novom zaduživanju, onda možda može i o tome da se govori, ali sada ne - odgovorila je Mihajlovićeva na izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića da se aktuelizuje tema izgradnje kanala.

Ona je izjavila da nas očekuje zaključivanje veoma važnih ugovora u Rigi, na skupu premijera centralne i istočne Evrope sa premijerom Kine.

- Radi se o delu komercijalnog ugovora Beograd - Stara Pazova za modernizaciju pruge, komercijalnog okvira za obilaznicu i ugovor o finansiranju deonice Surčin - Obrenovac - rekla je Mihajlovićeva. - Kada govorimo o tome kako se ulaže i u šta se ulaže moramo konačno da vodimo računa da radimo ono što su prioriteti, a to je završiti ono što je u toku i u procesu, ono što čekamo 50 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

NEBOJSA

02.11.2016. 22:19

To je realno najbolji prijekat ikada za Srbiju. To treba dati Kinezima na koncesiju ako treba u na 99 godina. Resili bi trajno pitanje poplava ali i navodnjavanja plus drugi pozitivni efekti. Kinezi su to i nudili i nude. Mi 17 milijardi USD nemamo niti trebamo da se zaduzujemo a toliko svakako nemamo i bilo bi suludo zaduziti se pored ponudjene koncesije. To Amerikanci i Britanci sprecavaju a imaju podrsku ovakve ministarke

Gojko

03.11.2016. 08:48

@NEBOJSA - Ako Kinezi procene da je taj projekat izvodljiv onda ne treba sumnjati u to,jer oni su svakako najvechi graditelji na svetu [ primer Velikog kineskog zida] .Naravno,finansije bi onda bile u pitanju i interes za gradnju kanala.

Srb

02.11.2016. 23:54

Alo, ljudi ne lupetajte više i ne zamajavajte narod glupostima. Kad ste tako spremni i sposobni, što vam se kanal Dunav-Tisa-Dunav zamuljio. Nema para za održavanje ovo malo kanala, kamoli za ovako veliki. O, zaboravio sam voda, da biće vode, jer i Beograd će biti na vodi. Zato pre ovog napravite kanal koji će povezati Atlanski okean sa Panonskim basenom i šta, imaćemo more i vode do Soluna koliko ti srce hoće. Glupost predložena od neznalica.