Najnovije vesti
Vesti Hronika
U Baru četiri likvidacije za samo tri meseca

U Baru četiri likvidacije za samo tri meseca

Ivan Laban (29) iz Murina, koji je ubijen preksinoć ispred SC "Topolica" posle košarkaške utakmice Crvene zvezde i Mornara, četvrta je žrtva likvidacija u Baru, i to za nepuna tri meseca!

ivan laban foto cdm Foto: CDM / Promo
ivan laban foto cdm
ŽRTVA: Ivan Laban
Foto: CDM / Promo
ŽRTVA: Ivan Laban

- Laban je u Nemačkoj hapšen zbog krađa, kao i u Danskoj, gde je takođe bio povezan sa kriminalom. U Crnoj Gori je pre toga robijao zbog napada na policajca, tako da verovatno ti inostrani "poslovi", saradnici i podela plena imaju veze sa likvidacijom pre nego sukobi navijača - kaže sagovornik “Blica” upoznat sa dešavanjima u crnogorskom podzemlju.

Da li iza likvidacije stoji podela plena iz krađa ili neki mnogo opasniji rat, kao što je borba za prevlast nad narko-tržištem, trebalo bi da utvrdi istraga.

- Trend je da se svi crnogorski kriminalci priključuju narko-klanovima koji su u ratu, pa je moguće da se i Laban pridružio nekoj kriminalnoj grupi u Crnoj Gori - dodaje naš izvor.

Serija likvidacija u toj luci na Jadranu počela je u avgustu, kada je ubijen Božidar Tomašević. Mesec dana kasnije u Baru je ubijen Željko Vukoslavčević, a nekoliko dana posle njega i Slavko Peković.