Sud BiH pustio osumnjičenog u slučaju Jajinci, Srbija nije dostavila dokaze!

Beta

07. 11. 2016. u 10:48

Jovan Jošil posle saslušanja pušten, jer Srbija nije dostavila nijedan dokaz koji ga dovodi u vezu sa oružjem pronađenim u blizini kuće premijera Srbije

Суд БиХ пустио осумњиченог у случају Јајинци, Србија није доставила доказе!

Mesto gde je pronađeno oružje

SARAJEVO - Sud Bosne i Hercegovine pustio je na slobodu Jovana Jošila, uhapšenog u subotu u Banjaluci zbog sumnje da ima veze sa oružjem nađenim u Jajincima, kod Beograda, nedaleko od porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Jošila je uhapsio MUP RS, a potom je predat u nadležnost Suda BiH zbog određivanja ekstradicionog pritvora, u okviru sa sporazumom koji su BIH i Srbija potpisale 2014. godine.

Sud BiH je posle saslušanja Jošila pustio na slobodu, jer Srbija nije dostavila nijedan dokaz koji ga dovodi u vezu sa oružjem pronađenim u blizini kuće premijera Srbije.

Sarajevski mediji su preneli da su Jošilu određene mere zabrane napuštanja boravišta i zabrane putovanja, i obavezno javljanje policijskoj stanici dva puta sedmično.

Policija RS je, po saznanjima Bete, Jošila privela u petak, na osnovu usmenog zahteva nadležnih organa Srbije, zbog sumnje da je on umešan u organizovani kriminal i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Dan kasnije, po izvorima bezbednosnih struktura BiH, Srbija je preko Interpola raspisala poternicu za Jošilom.

U toj poternici, kazali su isti izvori, navedeno je da se Jošilo tereti za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija, ali ne i da ima veze sa oružjem koje je nađeno nedaleko od porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Isti izvori navode tvrde da policija RS traga za još dve osobe, koje se dovode u vezu sa oružjem nađenim u Jajincima.

Mediji u Srbiji su ranije javili da su te dve osobe, povezane sa oružjem nađenim u blizini Vučićeve porodične kuće i u Novom Beogradu, pobegle u Republiku Srpsku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (27)

Slavko

07.11.2016. 11:37

Zajedničkim snagama efikasnost je veća. Svaka čast na hapšenju! Ko god da je u pitanju zaslužio je doživotnu robiju!

NAPAD NA VUCICA?

07.11.2016. 14:19

Pa to se desilo prosle godine (kamenovanje) u Potocarima kod Srebrenice, za druge nisam cuo.

Деки

07.11.2016. 15:26

@Milena9 - Зато Милена, што би пре дочекали господина Годоа!

posmatrač

08.11.2016. 07:48

@Milena9 - upravo tako.da se skrene pažnja sa propasti i zaštite ovdašnjeg kriminala.

loki

07.11.2016. 21:07

Ako je dotični kriminalac sa debelim dosijeom u policiji, onda za njega nije problem da kupi drugi pasoš na crnom tržištu. Mogućnost da pobegne i dalje postoji. Mislim da su BIH morale da nađu neki drugi razlog da ga zadrže u pritvoru dok Srbija ne dostavi dokaze.

Krle

07.11.2016. 23:40

Ako se kriminalne osobe ovako lako izvlace, pred sudskim organima bilo koje drzave, sta uciniti i ocekivati kada bi i drugi posteni gradjani poceli da krse zakone i ustav svojih i drugih stranih zemalja u svetu?