Ubili boksera, osuđeni na ukupno 24 godine robije

J. ILIĆ

10. 11. 2016. u 19:59

Presuda paru iz Smedereva koji je nasmrt pretukao Bobana Bogdanovića Dželju. Dalibor Stanojić dobio 14 godina, a Anđelka Crnjin 10 godina zatvora

Убили боксера, осуђени на укупно 24 године робије

Žrtva: Boban Bogdanović

VIŠI sud u Smederevu prvostepeno je osudio Dalibora Stanojića (35) i Anđelku Crnjin (44) na ukupno 24 godine zatvora za teško ubistvo Bobana Bogdanovića Dželje (64) iz Smederevske Palanke, bivšeg bokserskog šampiona. Žrtvu su mučki pretukli, a potom i zapalili. Od teških povreda, Bogdanović je preminuo mesec dana nakon zločina.

Stanojić je osuđen na 14 godina zatvora, a njegova devojka Anđelka dobila je desetogodišnju zatvorsku kaznu za teško ubistvo u saizvršilaštvu. On je 4. februara ove godine u stanu žrtve pretukao Bogdanovića, a onda bacio ćebe preko tela i zapalio ga. Anđelka, koja je bila u vanbračnoj vezi sa Stanojićem, sve vreme je bila prisutna i posmatarala zločin, pa je i dodala upaljač kako bi Dalibor zapalio žrtvu.

Nakon toga su Bobanu iz džepa uzeli 100 franaka, zaključali vrata i pobegli. Policija ih je uhapsila dva dana kasnije u Novom Bečeju. Zločin je usledio nakon svađe pošto im je Bogdanović ranije saopštio da moraju da napuste njegov stan, u kome su živeli besplatno, jer mu dolazi supruga iz Švajcarske.

Bogdanović je bio u komi, a izdahnuo je 34 dana nakon što je pretučen i zapaljen. Osuđenima za teško ubistvo na podmukao način, produžen je pritvor, u kome se nalaze od hapšenja.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije