Doktor
shutterstock
Doktor

shutterstock

Doktor, Foto: shutterstock

Doktor je odmah udaljen sa posla, a intervenisala je i policija. Slučaj je predat tužilaštvu, a menadžment požarevačke bolnice alarmirao je sve nadležne u zdravstvu.

Kako navodi izvor “Alo!” iz te bolnice, sve se desilo u ponedeljak uveče kada je lekar B. J. pozvao pacijentkinju koja je ležala na internističkom odeljenju u svoj kabinet i rekao joj da se skine kako bi joj opipao limfne čvorove.

Policija: Istraga u toku!

Kako za “Alo!” kažu u požarevačkoj polici, roditelji pacijentkinje pozvali su policiju u ponedeljak zbog doktora B. J.

- Mi smo otišli u bolnicu. Uzeli smo izjave od pacijentkinje i doktora. Nismo karakterisali delo u smislu da li je bio pokušaj silovanja ili seksualnog iskorišćavanja, već smo sve to predali tužilaštvu. Na njima je da utvrde šta se tamo desilo - kažu u policiji.

- U pitanju je devojka stara 25 godina, koja već nekoliko dana leži na tom odeljenju. Taj pregled niko u bolnici nije tražio od tog lekara. Bez obzira na to, ona je poslušala doktora i došla u kabinet. Odmah joj je rekao da se skine i ona je to učinila. Onda je počeo pregled limfnih čvorova. Počeo je da je dodiruje po telu, a ona je to shvatila kao pokušaj da je seksulano iskoristi. Kada je izašla iz kabineta, otišla je u svoju sobu i odmah pozvala roditelje, rekavši im šta se upravo desilo. Njen otac je istog časa pozvao policiju, koja je odmah došla. Policajci su uzeli izjave od pacijentkinje i doktora i napravili zapisnik. To su prosledili tužilaštvu, koje bi trebalo da reaguje - navodi naš izvor.

Bolnica u Požarevcu

S. M.

Bolnica u Požarevcu, Foto: S. M.

Prema njegovim rečima, ceo događaj uznemirio je sve zaposlene, ali i ostale pacijente.

Dr Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice u Požarevcu, potvrdio je za “Alo!” da je doktor B. J. prijavljen policiji u ponedeljak uveče zbog toga što je pacijentkinja shvatila njegov pregled kao prekoračenje lekarskih ovlašćenja.

- Doktor od tada ne radi. Udaljili smo ga iz bolnice tako što smo ga poslali na godišnji odmor. Istog časa preduzeli smo sve što je u našoj nadležnosti da se ispitaju sve činjenice u vezi sa tim događajem. Policija je uzela izjave od doktora i pacijentkinje i slučaj predala tužilaštvu.

Mi smo sa njima svakodnevno u kontaktu i čekamo njihov potez da bismo znali kako da reagujemo.

Istovremeno, obavestili smo Ministarstvo zdravlja, zdravstvenu inspekciju i dok se ne završi potrebna procedura, ne mogu da karakterišem način na koji je doktor dodirivao pacijentkinju. Ona je tvrdila da je doktor prekoračio svoja ovlašćenja tokom pregleda, dok je on tvrdio da je obavio rutinski pregled. Na nadležnim organima je da otkriju sve činjenice - naveo je dr Nikolić.

Save

Komentari (19)

Dobricina

11.11.2016 05:48

Cudo nije pozvao neku baku u kabinet da se skine i da joj ispipa limfne cvorove!Verovatno su za baku potrebne debele i veze i pare da bi joj samo dao uput za dalje!

zix

11.11.2016 23:43

@Dobricina - Možda je pipao i baku ali se ona nije bunila.

Krcun

11.11.2016 05:56

Rutinski pregled po noći u kabinetu za pregled ambulantnih bolesnika?! Bilo je tu više od rutinskog pregleda! Nije tom doktoru ovakav "pregled" prvi put.

pera lozac

11.11.2016 06:36

To su samo novi metodi terapije.

sasa

11.11.2016 07:14

kakva glupost pipao je po telu a ona umislila da je siluje,sreca da zene nemaju pregled prostate,sta li bi ova pacientkinja onda rekla,nego se napalila sto joj je doktor pipao a nakon izvrsenog pregleda rekao da se obuce a onda je razocarana digla frku

kiza

11.11.2016 11:20

@sasa - U pravu ste. Urolog pregledao prostatu kroz cmar jednom sefu policije a ovaj se onesvestio. Kad se probudio optuzio urologa za silovanje. Bilo u stampi. Ne znam kako se zavrsio slucaj. Pozarevacki lekari vise nikad nece da pipnu pacijenta. A i zasto bi. Vi ste dosli za pomoc a da vas ne pipne. Pa se posle zalite da nece da vas pregledaju.

MS

11.11.2016 14:37

@sasa - Šta mislite kako doktor pregleda muslimanku kojoj se vide samo oči? Dri u rukama lutku i pita mua da pokažže mesto gde je boli,

Marija

11.11.2016 08:14

Nocni pregled u kabinetu???Bas neki vredan lekar!!!A njoj se od "pregleda" ucinilo da je on u stvari pipa po telu.Ne znam sta da kazem,ovo je crna komedija u srpskom zdravstvu. Licno verujem ovoj devojci.

kiza

11.11.2016 09:50

Kod nas doktori uopste ne pipaju pacijente. Ne traze ni usta da otvoris. Samo pitaju na sta se zalite i koji lek zelite? Pozarevljani hocete li ovakve doktore? Eto dobicete ih.

Radoje

11.11.2016 11:01

Ne prikrivajte. Obelodanite istinu. Pitajte babu iz sobe u kojoj devojka leži.

kiza

11.11.2016 11:23

U mom gradu lekari samo pitaju pacijenta na sta se zale. Odmah se pise recept. Ako je kontrola samo pita da li hocete iste lekove i pise se recept. Da li ovako treba? Ne treba!

Miljan

11.11.2016 11:34

A da je stavi na ponos pa proveri motoriku ?

Goran

11.11.2016 12:35

Da su imali seksualni odnos sve bi bilo uredu!.. Ovako razocano dete od 25 godina sta zna sta je kilo a sta tona!!!

nedjo

11.11.2016 13:07

necemo se mi dovesti u red jos milion godina. lekova nema,ali je mogucnost iste nabaviti na crno po preporuci doktora,koji saradjuju sa odabranim apotekama. trazi se mito za prividno bolji odnos ka pacijentu,hitna ne reaguje sve dok je bolesnik na samrti. napre-dno!

Mili

12.11.2016 11:47

@nedjo - A stod akter MITO?

Ruskicar

11.11.2016 16:42

Umesto da ga odmah poslali na biro za nezaposlene, oni ga mnogo z...li, poslali ga na državni odmor od 45 dana.... Toliko o svemu...

advokat

11.11.2016 17:45

Pregledu pored lekara uvek prisustvuje i medicinska sestra. Nikada nasamo. To što je bio nasamo sa pacijentkinjom u ordinaciji je dovoljno za otkaz.

Ana

11.11.2016 19:32

@advokat - Da li mislite da naše zdravstvo ima toliki broj med. sestara da mogu da prisustvuju svakom pregledu i postignu sav posao koji ih ceka i sve to ukucaju u kompjuter?

ceca po

11.11.2016 21:19

I mene su dok sam bila mlada doktori pipali, sad je medicina uznapredovala, doktor me više i ne pita šta mi fali pogleda me i piše recept i dovidjenja.