Kari vodio Golden stejt do pobede protiv Denvera

Beta 11.11.2016

Košarkaši Golden stejta pobedili su prošle noći Denver sa 125:101 u američkoj NBA ligi, a srpski reprezentativac Nikola Jokić je u poraženom timu postigao četiri poena.

Golden stejt je do sedme pobede od početka sezone vodio Stef Kari sa 33 poena, dok je Klej Tompson ubacio 19. Kevin Durent je postigao 18 poena i tako okončao niz od 72 uzastopne utakmice u regularnom delu sezone na kojima je postizao najmanje 20 poena.

"Bilo je super dok je trajalo, ali imam neke veće ciljeve na umu", rekao je Durent, čiji je niz počeo 23. novembra 2015. godine.

Durent je imao još pet minuta do kraja utakmice da postigne taj jedan koš kako bi nastavio niz i kako bi na večnoj listi "preskočio" Majkla Džordana, ali ga je trener Stiv Ker povukao na klupu ne želeći da rizikuje povredu nakon jednog prekršaja u napadu.

"Neću da se igram s košarkaškim bogovima. Nisam želeo da zbog nekog rekorda rizikujem povredu. Izašao je iz igre i nije imao problem s tim", rekao je Ker.

U redovima Denvera najbolji je bio ruki Džamal Marej sa 14 poena, Malik Bizli je postigao 12, dok su utakmicu sa po 11 poena završili Danilo Galinari, Geri Heris i Huančo Ernangomez.

Jokić je na terenu proveo 18 minuta i za to vreme je imao učinak od četiri poena, tri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu.

Košarkaši Čikaga su pobedili Majami sa 98:95.

U redovima Bulsa Džimi Batler je postigao 20 poena, Robin Lopes i Ražon Rondo po 16, dok je Dvejn Vejd, u svom prvom gostovanju u Majamuju posle odlaska, ubacio 13 poena. U ekipi Majamija najbolji je bio Hasan Vajtsajd sa 20 poena i isto toliko uhvaćenih lopti.

Nju Orleans je slavio protiv Milvokija sa 112:106 i tako upisao svoju prvu pobedu u sezoni.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Entoni Dejvis sa 32 poena. U redovima Milvokija najbolji je bio Džabari Parker sa 33 poena, što je njegov rekord sezone.

U duelu dva kluba iz Kalifornije, Los Anđeles lejkersi su bili bolji od Sakramenta sa 101:91.

Lu Vilijams je postigao 13 od 21 poena u poslednjoj četvrtini i bio je najzaslužniji za pobedu Lejkersa, četvrtu u poslednjih pet utakmica. U ekipi Sakramenta najefikasniji je bio Demarkus Kazins sa 28 poena, uz to je upisao i devet skokova, dok je Rudi Gej meč završio sa 15 poena i osam uhvaćenih lopti.

Jedini tim bez pobede u NBA je i dalje Filadelfija, koja ima skor 0:7. 

(Beta, 11.11.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »