Tuča pesnica
Profimedia
Tuča pesnica

Profimedia

Tuča pesnica, Foto: Profimedia

Drugi napad na zaposlene Doma zdravlja „Novi Sad“ (DZ) u poslednja tri dana desio se juče. Pacijent je kasno posle podne, napao radnika obezbeđenja, kog je udario u glavu DZ u naselju Liman IV.

Kako je saopšteno iz Doma zdravlja radi se o pacijentu kome je terapiju prepisao psihijatar, a on je prema tvrdnjama doma, radniku naneo ozbiljne telesne povrede, zbog kojih je morao biti primljen u Urgentni centar KCV.

- Pacijent, koji je ušao u naš objekat obučen samo u šortsu i papučama, prišao je i ničim izazvan udario u glavu čoveka iz obezbeđenja. Udarac je bio neočekivan, ali je naš kolega ipak reagovao i oborio na zemlji napadača- kažu u Domu zdravlja.

Kako navode, u pitanju je čovek snažne fizičke konstitucije, a radniku obezbeđenja pritekli su u pomoć lekari i osoblje. Na teren je izašla i policija koja je uhapsila napadača i sastavila zapisnik, a ceo događaj zabeležile su sigurnosne kamere.

Podsetimo, pre tri dana suprug jedne pacijentkinje izazvao je incident, a on je urlao, vređao lekara, rušio inventar.

Zbog toga su, kako ističu iz DZ zaposleni nepsokojni, jer je stiče utisak da su napadi sve češći, iako se stalno upozorava da je bezbednost radnika zaposlenih u zdravstvu ugrožena.