Najnovije vesti
Vesti Hronika
Crna Gora: Zaplenjeno 338,5 kg marihuane

Crna Gora: Zaplenjeno 338,5 kg marihuane

Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina Crne Gore na graničnim prelazima - Božaj prema Albaniji i Debeli brijeg prema Hrvatskoj, u teretnom i putničkom vozilu otkrili su ukupno 326 pakovanja sa oko 338,5 kilograma marihuane.

Zaplenjeno je preko 11 kilograma marihuane Foto: MUP / RAS Srbija
Zaplenjeno je preko 11 kilograma marihuane
ZAPLIJENJENO 338,5 KILOGRAMA MARIHUANE
Foto: MUP / RAS Srbija
ZAPLIJENJENO 338,5 KILOGRAMA MARIHUANE

"Slobode su lišena tri strana državljana koja su prevozila drogu u nameri da je, kako se sumnja, prokrijumčare preko granice", navodi se u zajedničkom saopštenju crnogorske policije i carine.

Na graničnom prelazu Božaj, na ulazu u Crnu Goru iz pravca Albanije, prilikom kontrole italijanskog državljanina čiji su inicijali L.V. (53) i teretnog vozila "nisan" otkriveno je 312 pakovanja sa oko 335 kilograma marihuane.

Vizuelnim pregledom krova primijećene su nekarakteristične lajsne na sredini, čijim uklanjanjem je utvrđeno da se radi o delu koji je silikoniran, a ispod kojeg se nalazi specijalno napravljen bunker u kome je pronađena droga.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. L.V. je lišen slobode.

Policijski i carinski službenici su na graničnom prelazu Debeli brijeg sa Hrvatskom, prilikom kontrole putničkog automobila "opel" poljskih registarskih oznaka, otkrili ukupno 14 pakovanja sa oko 3,5 kilograma marihuane.

U vozilu se se nalazili poljski državljani J.M.T. (42) koji je upravljao vozilom i M.B.K stara 51 godinu.

Policijski i carinski službenici su pregledom lica i vozila otkrili skrivena pakovanja u koja su se nalazila u blatobranima vozila, kao i u ličnom prtljagu, kesi sa hranom i u postavi od jakne M.B.K.

Lica, vozilo i droga predati su službenicima Odsjeka za borbu protiv droge.