Dodik: Prekinuti komunikaciju sa Izetbegovićem

FoNet

11. 11. 2016. u 17:32

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je vreme da prekine svaku komunikaciju sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem

Додик: Прекинути комуникацију са Изетбеговићем

Foto Tanjug

BANjALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je vreme da prekine svaku komunikaciju sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem iako, kako je rekao, misli da je BiH potrebno jedinstvo političkih faktora i da nikog ne isključuje iz razgovora.

"Mislim da je potreba političkih faktora u BiH da naprave jedinstvo veoma veliko. Pogotovo u BiH u kojoj se nameće krivica samo za Srbe. To smo videli u Bakirovim nastupima u Briselu. Ja nigde u Kini nisam klevetao nikoga drugog. Politički lideri u RS moraju da razgovaraju. Zajedništvo je neophodno", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenela je RTRS.

Komentarišući izajvu Izetbegovića koji je rekao da bi "Dodiku bilo bolje da menja ponašanje, da ne bi bio promenjen", predsednik RS je rekao da to nije doživeo kao pretnju.

"Mislim da sa Bakirom Izetbegovićem treba da prekinem bilo kakvu komunikaciju te vrste. Rekao je juče da se ja promenim ili da ću biti promenjen i da ću biti predmet sudskih i međunarodnih operacija, ali ja to nisam doživio kao pretnju, iako mnogi jesu", rekao je Dodik.

On je ocenio da Izetbegović ima problem, da je na lokalnim izborima nije baš dobro prošao, "izgubio je i Srebrenicu, SDA je izgubila nekoliko važnih opština... logično je da on sa stanovišta gubitnika okrene političku i javnu debatu ka Republici Srpskoj i meni lično".

Meni to ne smeta, što se tiče Bakira Izetbegovića - on me već odavno zabavlja, rekao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Vili

11.11.2016. 23:24

@ISTO I - Vi ocito nerazumijete situaciju u BiH,ali za gradjane se I necudim.Mene licno cude izjave I razmisljana politicara u R.S.Pa zar vam svima nije jasno da bez postojanja Incka i svih osalih medjunarodnih institucaja, rat bi izbio preko noci.U takvim okolnostima politicari R.S prave stranu medvjedju uslugu stanovnistvu R.S.i dovode u pitanje opstojnost I egzistenciju iste.

milan lala

12.11.2016. 05:01

@ISTO I - A ko bi to bolan ratovao , vi .... ? Vreme je da se osvestite nema vam vise Bila i Klintonke da vas podrzavaju , gotovo je sa vasim lazima i pretnjama Republici Srpskoj . Mali ste bolan... nebitni , poklopite se usima i tisina. Situacija u BIH je jasna ako ne prestanete sa ruznom pricom, destrukcijama i pretnjma u roku od godinu dana Republika Srpska ce proglasiti nezavisnost . I sta cete vi .. toboz rataovati..... hehehehehe. nema vise ratovanja Suljo, sve je "kalibrirano" sa istoka .

wz20s

12.11.2016. 23:01

Propricace oni kad bude trebalo potpisivati za novi kredit. Dodik je to. jedno prica drugo radi.