UBISTVO U ODŽACIMA: Pokušao da spreči sukob u kafani, pa izboden na smrt

Z. RAJIĆ

11. 11. 2016. u 19:35

Miroslav Petrović uhapšen zbog ubistva Ljubiše Stojanovića u Odžacima. Ubica mu prerezao vrat. Nesrećni čovek preminuo na putu do bolnice

УБИСТВО У ОЏАЦИМА: Покушао да спречи сукоб у кафани, па избоден на смрт

Tragovi krvi na mestu gde je Ljubiša preminuo

LjUBIŠA Stojanović (47) ubijen je sinoć oko ponoći u kafani u centru Odžaka, dok je razdvajao dvojicu gostiju. Miroslav Petrović (48) zvani Simidžija uhapšen je zbog sumnje da je nesrećnom čoveku prerezao vratnu arteriju i čak šest puta ga ubo nožem u stomak. Ranjeni Ljubiša je krenuo biciklom kod lekara, ali je na 300 metara od mesta tragedije pao i izdahnuo. Lekari kažu da je povreda na vratu bila takva da ga ni vaskularni hirurg ne bi spasao.

Nesrećni čovek se isprečio u sukobu koji je u kafani "Kod Memeta" izbio između Miroslava Petrovića i Nebojše Grozdanovića, preduzetnika i bivšeg fudbalera Tekstilca i OFK Odžaci. Prema rečima Grozdanovića, ubica, koji je bio pijan, nasrnuo je na njega, misleći da je gurnuo njegovu ženu sa stepeništa.

- Nisam znao šta se dešava, samo sam osetio oštricu i bol u predelu ključne kosti. Posle toga mi je zadao još 15 posekotina po rukama, glavi i licu. Znam da je pokojni Stojanović bio sa nama u kafani i da ga je ubica takođe napao, ali tek sutradan sam shvatio da je ubijen - ispričao je Grozdanović.

Građani Odžaka pričaju da je ubica poznat kao neko ko već 30 godina krade i obija po gradu.

- Kad god bi se u Odžacima desila krađa, prvi na koga bi se posumnjalo bio je Simidžija. Potpuno je van kontrole, o čemu svedoči to da je po gradu šetao sa sekirom u ruci - kaže jedan od građana.

Sa druge strane, o ubijenom Ljubiši Odžačani imaju samo reči hvale. On je živeo sam, nije imao dece i bio je zaposlen u vulkanizerskoj radnji.

- Bio je izuzetno vredan i dobar. Iako je bio stariji od mene, zvao sam ga "sine", a on mene "tata". Ne mogu da verujem da je mrtav - kaže kroz suze Dragan Ostojić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

VU

11.11.2016. 20:16

EEE SRBIJO jado jadna ,kukavna ti mati kad si puna KUKAVICA !!!U svakom selu i gradu postoji par idiota koji sve ostale maltretiraju, tuku ,izivljavaju se nad drugima, a svi ostali to posmatraju i kao ne interesuje ihili se cak ulizuju tim ološima !!!Skupite se već jednbom , stisnite muda i zatvorite sav ološ jednom zauvek,ili će vam i deca biti ili OLOŠ ili KUKAVICE kao i VI !!!

Svidrigajlo

11.11.2016. 21:17

Čekaj malo! "Bio potpuno van kontrole, šetao sa sekirom u rukama, obijao i krao"?! Ajde sad. lepo, lokalni komandir policije kao i nadležni iz tužilaštva, brzo da isprazne svoje radne stolove i kući! Naravno da se to neće desiti, ali kad bi počelo da se dešava, e onda bi bilo mnogo manje ovih što sa sekirama 'van kontrole' šetaju našim ulicama. Stvarno smo sprdnja od države, pa neka vođini botovi lupaju minuse do mile volje.

Ivan

12.11.2016. 00:35

U svakoj normalnoj drzavi,takav covek bi odavno zavrsio na visedecenijskoj robiji ili bi dozivotno bio smesten u psihijatrisku ustanovu zatvorenog tipa!U Srbiji on se setao opusteno sa sekirom po ulici!Nije covek kriv,mozemu se!Sada ce dobiti 10 godina robije,odlezati 7 i opet iz pocetka!

deki iz sremcice

12.11.2016. 10:17

dozivotna robija i lecenje od alkoholizma....sve takve treba preventivno pohapsiti po celoj srbiji jer su uglavnom neuracunljivi i psihopate.

dusan

12.11.2016. 15:16

Koliko li je takvih kao ovaj lopov i pijandura zvani Simidzic ciji krivicni dosije policija poseduje,ali ne intervenise.Policija uvek konstatuje da nemaju valjanog dokaza za hapsenje.Nazalost,sada imaju,ako i to ubistvo za nase sudstvo bude imalo neku vaznost.