Svet

0

Krstičević: Ponosan sam na učešće u operacijama u BiH

Autor: SA

Izvor: Tanjug

Krstičević: Ponosan sam na učešće u operacijama u BiH

Izvor: Foto: freeimages.com

"Sve drugo za mene je politizacija, odnosno pokušaj onih snaga koje nikad nisu želele BiH da te svoje poraze pretvore danas u pobede, odnosno sve nas u našoj Hrvatskoj da destabiliziraju i razjedine. Ja im poručujem da u tome neće uspeti", rekao je Krstičević u hrvatskom gradu Delnice.

On je naglasio da je ponosan na na svoje delovanje i delovanje pripadnika 4. gardijske brigade i ocenio da su vojne operacije hrvatskih snaga u BiH, poput operacija Južni potez i Mestral, bile "brilijantne".

"Ja sam služio Hrvatskoj i danas je za mene čast i ponos biti ministar odbrane. Jedan sam od zapovednika gardijskih brigada i generala pobedničke hrvatske vojske, prema tome i danas služim svojoj Hrvatskoj", rekao je Krstičevish dodajući da je spreman da da ostavku i uraditi sve što je u interesu Hrvatske i njenog naroda.

Upitan hoće li odložiti najavljeni put Međugorje u BiH, on je kazao da ne odlaže nikakva putovanja.

"Sve što je od interesa za Hrvatsku, za Ministarstvo odbrane, za hrvatsku vojsku, za moju zemlju, ja ću to vrlo odgovorno raditi, kao i do sada", rekao je Krstičević.

Beogradske "Večernje novosti" objavile su ranije danas na naslovnoj strani vest da je MUP RS podigao krivične prijave protiv 16 generala hrvatske vojske zbog ratnog zločina, među kojima su novi ministar odbrane Damir Krstičević i penzionisani general i bivši haški optuženik Ante Gotovina.

O navodnim krivičnim prijavama danas se oglasio i hrvatski državni vrh.

Predsednica Kolinda Grabar Kitarović je izjavila da nema zvaničnu potvrdu takvih informacija, dok je premijer Andrej Plenović rekao da tek treba videti o čemu se tu radi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR