Vesti

0

Obradović: Jedva čekamo da čujemo Devenporta kako se izlazi iz EU

Autor: JU

Izvor: Tanjug

Obradović: Jedva čekamo da čujemo Devenporta kako se izlazi iz EU

Izvor: Foto: prtscr ytb

Lider tog pokreta Boško Obradović rekao je novinarima da jedva čeka sednicu odbora koja prekinuta prošle nedelje, jer Devenportu nije bilo omogućeno da predstavi godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije za 2016.

"Prisustvovaćemo sa zadovoljstvom", poručio je Obradović novinarima u skupštini i dodao da su Dveri uvek spremne za predavanje o tome kako se izlazi iz EU.

Obradović kaže da na prošloj sednici nije bilo incidenata već samo "pokušaja da stvari stavimo na svoje mesto", navodeći da izveštaj EK ne može biti dostavljen parlamentu na stranom jeziku već na srpskom, a gosti pozvani na sednicu ne mogu sedeti za predsedavajućim stolom.

"Nema smisla da nam o daljem procesu pridruživanja Evropskoj uniji govori diplomatski predstavnik Velike Britanije koja je glasala za izlazak iz EU", rekao je Obradović, navodeći da je moralno, politički i ideološki besmisleno da nas Devenport ubeđuje da uđemo u EU, te da bi trebalo da govori o Bregzitu.

Prema njegovim rečima, danas su u Evropi tema evropske dezintegracije, a ne pridruživanje uniji i Devenport je kompetentan da o tome govori.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR