19. novembar  2016. 02.45  →  23.22 | Izvor: Beta, RTV

Pobede Zvezde i Voše, bez promena u vrhu

BEOGRAD -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Kruševcu Napredak sa 1:0 u 16. kolu Super lige i tako sačuvali šest bodova prednosti na vrhu tabele.

video icon

Vojvodina je kod kuće pobedila Novi Pazar 3:0 i tako ostala na trećem mestu, sa istim brojem bodova kao i Partizan, ali neznatno slabijom gol razlikom. Crno-beli su ranije danas savladali Bačku sa 1:0.

Zvezda je u Kruševcu slavila golom Džona Ruisa u 69. minutu. On je ukrao loptu rivalu, izborio se za poziciji i sa oko 18 metara savladao Nikolu Petrovića. Napredak je imao dve dobre prilike da postigne gol, u 52. i 80. minutu, ali ih nije iskoristio.

Beogradski tim je u 31. minutu ostao bez Aleksandra Lukovića, koji je posle jednog skoka nezgodno pao na ruku i ambulantnim kolima je prevezen u bolnicu.

Napredak je ovim porazom prekinuo seriju od šest uzastopnih pobeda, ali je ostao na četvrtom mestu, sa četiri 31 bodom, četiri manje od Vojvodine i Partizana i tri više od Mladosti.

Vojvodina je na svom terenu bila sigurna protiv Novog Pazara. Golove su postigli Aleksandar Paločević u 8, Filip Malbašić u 75. i Dejan Meleg u 79. minutu utakmice. Novosadski crveno-beli su i posle trećeg gola nastavili da napadaju i stvaraju šanse, ali nisu postigli i četvrti pogodak.

Novi Pazar je ostao na 14. mestu, sa 12 osvojenih bodova.

Božović: Najvažnija u tri boda

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović ocenio je da je najvažnije da je njegov tim pobedio Napredak u Kruševcu iako nije pružio "blistavu partiju".

"Mislim da nismo pružili neku blistavu partiju, ali najvažnija su tri osvojena boda. Napredak ove sezone igra izvanredan fudbal, imali su samo sedam bodova manje od nas, zauzimali su četvrto mesto na tabeli, i to je ekipa koja zna šta radi. Pokazali su kvalitetne elemente u svojoj igri i danas, i bilo je jako teško. Prvi smo imali stopostotnu šansu koju nije iskoristio Džon Ruiz, a Napredak je imao svoje šanse koje je propustio. Utakmica je bila žestoka, i ponavljam, pobeda je najvažnija", rekao je Božović za sajt kluba.

Zvezda: Luković nije teže povređen

Kapiten Crvene zvezde nije teže povređen tokom današnje utakmice protiv Napretka u Kruševcu, saopštio je danas ovaj fudbalski klub.

Luković je posle jednog duela nezgodno pao i povredio ruku.

"Zvezdin kapiten je prošao bolje nego što je izgledalo na prvi pogled. Lakat mu je na terenu vraćen na mesto i Luković se sada oseća bolje. Nešto više informacija biće poznato tokom narednih dana", navodi se u saopštenju kluba.

Zvezda je na sajtu objavila fotografiju Lukovića na kome se vidi da mu je leva ruka ispod jakne i deluje da je imobilisana, dok fudbaler desnom rukom pokazuje da je sve u redu.

 

 

Tagovi