VREMENSKA PROGNOZA: Sunce greje i novembar

J. M.

19. 11. 2016. u 08:40

Po najavama meteorologa, predstoji još desetak dana neobično toplog vremena za ovo doba godine

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Сунце греје и новембар

NOVEMBARSKO sunce ne uzmiče! Neobično lepo vreme, pa čak i topla košava u južnom Banatu, obeležiće vremenske prilike za vikend i tokom predstojeće sedmice. Hladnije će biti samo u Timočkoj Krajini.

Posle prohladnog jutra, po najavama meteorologa, u subotu će u celoj zemlji preovlađivati pretežno sunčano i toplo vreme, uz najviše dnevne temperature od 12 stepeni u Negotinu do 19 u centralnoj i zapadnoj Srbiji. Umeren jugoistočni vetar duvaće u Pomoravlju i Podunavlju, a u južnom Banatu povremeno pojačan. Umereno naoblačenje, moguće je krajem dana na severu Vojvodine.

- U subotu krajem dana i u noći između subote i nedelje, moguća je slaba kiša na severu i jugozapadu Srbije, ali sa malo padavina - kažu u "Meteosu". - Početkom iduće sedmice biće pretežno sunčano i relativno toplo uz umeren do pojačan jugoistočni vetar. Samo u Timočkoj Krajini oblačno i hladnije sa slabom kišom ili rosuljom. Od utorka, usled dolaska hladnijeg vazduha sa istoka i severoistoka, temperatura će postepeno opadati. Od sredine iduće sedmice i topla košava polako će prerastati u hladnu.

Poslednjeg radnog dana smenjivaće se sunce i oblaci, jutarnja temperatura biće u minusu, a najviša dnevna od četiri do devet stepeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije