Komentara: 2
Pregleda: 3078
Video
Foto

Odbojkašice Spartaka bledom igrom upisale poraz od Jedinstva (0:3)

19.11.2016. u 12:08h
Izvor: Subotica.com
Odlazak Tanje Sredić, sigurno ponajbolje igračice ekipe sa severa Bačke, itekako se osetio u napadačkom segmentu igre te "golubice" nisu mogle da pariraju izuzetno raspoloženim Pazovčankama. Jedinstvo je u Subotici slavilo sa ubedljivih 3:0.
Odbojkašice Spartaka bledom igrom upisale poraz od Jedinstva (0:3)

Jedinstvo iz Stare Pazove u Suboticu je došlo sa epitetom favorita, ali nije se očekivalo da će gošće tek tako "prošetati" kroz Suboticu i zabeležiti tako ubedljivu pobedu, praktično bez većeg otpora.

Izostanak standardne Tanje Sredić koja je karijeru nastavila u Poljskoj, očigledno nije mogao da se nadoknadi i na upravi je da brzo reaguje i dovede prikladna pojačanja koja će mladoj ekipi pomoći da se uspravi, da ne uđe u seriju loših rezultata (iako je već sada prilično loše) jer takav scenario neće biti dobar po samopouzdanje mladih igračica koje su naprasno bačene u vatru i suočene sa odgovornošću koje nosi dres Spartaka.

Ekipa iz Stare Pazove je nesumnjivo kvalitetnija, jedni su od pretendenata na titulu šampiona Srbije, ali nisu ekipa sa kojom Spartak ne zna da igra. U pripremnom periodu ove ekipe su za kratko vreme odigrale dva meča, "golubice" su oba izgubile sa konačnih 6:1, ali to nisu bili mečevi u kojima je dominacija Jedinstva bila toliko očigledna.

Odbojkašice Spartaka bledom igrom upisale poraz od Jedinstva (0:3)

Iznenađujući poraz od Futoga u prošlom kolu očigledno je ostavio posledice po tim Gorana Ilića. Duel protiv Jedinstva svakako nije bio prilika za vađenje, ali čini se nije ni pokazao dovoljnu borbenost i htenje da se makar "časno" izgubi. Činjenica je da je Spartak igrao sa mnogo juniorki, iz "proizvodnog pogona" Spartaka, ali to nije rešenje na duže staze. Posebno može da zaboli, ali i zabrine što u redovima Jedinstva igraju tri bivše igračice Spartaka - Mrdak, Antanasijević i Oluić, koje su ispostavilo se bile od zapaženijih u svom timu, a protiv svog nekadašnjeg.

Za polufinale Kupa preko Zrenjanina - Odbojkašice Spartaka plasirale su se u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su u sredu u Užicu savladale ekipu Jedinstva. Naredni protivnik "golubicama" biće superligaš MD Zrenjanin.  Prva utakmica igraće se u Zrenjaninu 22. decembra, dok će revanš biti 5 dana kasnije u subotičkoj Hali sportova.

Spartak ima mladu ekipu, to je jasno svakome ko iole prati ovaj klub, ima i par igračica koje odskaču svojim igračkim kvalitetima, ali čini se da one još uvek nisu spremne da preuzmu ulogu nosilaca igre i otuda je prisutna i određena kriza rezultata.

"Golubice" igraju daleko ispod očivanja na koje su nas navikle poslednjih sezona. U šest kola imaju čak četiri poraza i samo dve pobede, što je svakako dovoljno da se upali lampica za uzbunu.

Što se tiče sinoćnjeg meča, kapitensku traku je od Sredićeve preuzela Dabićeva, koja je lopte distribuirala kvalitetno, ali podbacili su prijem i napad. Nesigurnost i iznuđena rešenja u napadu omogućile su gošćama da relativno lako rešavaju situacije koje su mogle da budu i na Spartakovom kontu.

Spartak – Jedinstvo SP 0:3 (16:25, 18:25, 13:25)

Po završetku meča trener Spartaka Goran Ilić bio je svestan inferiornosti njegove ekipe i nije pokušao da traži alibi zbog jedne igračice, jer jasno je da u kolektivnom sportu ekipa ne može i ne sme da zavisi od pojedinca.

Odbojkašice Spartaka bledom igrom upisale poraz od Jedinstva (0:3)

- "Posle dva vezana poraza u prvenstvu Pazovčanke su imale imperativ pobede i nažalost to se prelomilo na nama. Osetili smo to na najsuroviji način. Možda malo opravdanje je što smo za kratko vreme dosta putovali (pobeda u Kupu u sredu - gostovanje u Užicu) ali svakako imamo mlad, neiskusniji i nekvalitetniji sastav u odnosu na večerašnjeg rivala. U našoj igri dosta toga nije štimalo, pokušavali smo snažnim servisima i dosta smo grešili ali protiv Jedinstva jednostavno morate rizikovati u nadi da ćete i poremetiti organizaciju igre. Očekuje nas jedna važna utakmica u Zrenjaninu i moramo da se spremimo za nju, a ujedno moramo da budemo i svesni svojih kvaliteta." - rekao je Ilić

Samokritična je bila i kapiten Lana Dabić koja se složila da je bolji rival pobedio, da je presudilo iskustvo i kvalitet Jedinstva, ali da ekipa ne sme da klone duhom i da treba iz utakmice u utakmicu da izgleda bolje.

 

Izvor: Subotica.com
Odbojka (Ž): Spartak- Jedinstvo SP Odbojka (Ž): Spartak- Jedinstvo SP Odbojka (Ž): Spartak- Jedinstvo SP Odbojka (Ž): Spartak- Jedinstvo SP Odbojka (Ž): Spartak- Jedinstvo SP Odbojka (Ž): Spartak- Jedinstvo SP Odbojka (Ž): Spartak- Jedinstvo SP Odbojka (Ž): Spartak- Jedinstvo SP
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3078
Povezane teme

hala sportova

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.