19. novembar  2016. 14.19  →  18.06 | Izvor: RTV (Dejana Prokec)

SO: Veliko interesovanje za Festival nauke

SOMBOR -

Festival nauke "Fizi-bizi fest" šesti po redu održan je u Somboru. Tokom manifestacije brojni posetioci prisustvovali su predavanjima, a mladi naučnici publici su predstavili svoja istraživanja.

video icon

Od osmoze ćelije do robotike osnovci i srednjoškolci pokazali su svoje znanje i eksperimente dokazujuće da nauka nije bauk. Mladi naučnici su svoju ljubav prema prirodnim naukama tokom čitavog dana prezentovali posetiocima festivala koji su mogli da vide razne zanimljive eksperimente.

Organizatori festivala su zadovoljni odzivom učesnika i interesovanjem posetilaca jer cilj jeste, kako sami kažu, popularizacija nauke i naučnog poziva među mladima.

"Deca su jako zainteresovana. Imamo ove godine preko 130 učesnika od toga je preko 100 dece. Velika je zainteresovanost i njima je ovo veoma interesantno i imaju želju da se bave naukom", kaže Ena Horvat, organizatorka.

"Smatram da je veoma bitno za mlade da učestvuju da dođe da vide eksperimente i predavanja pošto otvara vrata nauke i lepo je videti nešto novo", smatra Bojana Radmilo, volonterka.

Festival je svake godine sve posećeniji što pokazuje i značaj ove manifestacije za razvoj nauke u gradu. Organizator je Centar za razvoj obrazovanja "Planeta" uz podršku Centra za promociju nauke i grada Sombora.