BEOGRAD SPREMAN ZA PRVI SNEG: Nabavljeno 19.000 tona putne soli, obavljen remont vozila, rekonstruisano svih 14 baza Beograd puta

Prema rečima gradonačelnika, grad je u potpunosti spreman za zimsku sezonu koja je počela 15. novembra i trajaće do 31. marta

  • 5

Gradski čelnici Beograda obišli su danas novu bazu zimske službe Beograd puta na Novom Beogradu nakon čega su konstatovali da je grad spreman za početak nove zimske sezone.

NAŠ GRAD JE NAJLEPŠI U PET UJUTRU: Samo što pravi Beograđani o tome nemaju pojma!

Predstavnici Beograd puta održali su prezentaciju, predstavili svoj rad gradonačelniku Siniši Malom, gradskom menadžeru Goranu Vesića, zameniku gradonačelnika Andriji Mladenoviću i predsedniku skupštine grada Nikoli Nikodijeviću na sastanku u novoj baznoj stanici 7, u kojoj se čuva putna so.

Prema rečima gradonačelnika, grad je u potpunosti spreman za zimsku sezonu koja je počela 15. novembra i trajaće do 31. marta.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Nabavljeno je 19.000 tona putne soli, obavljen je remont svih vozila, rekonstruisano je i sređeno svih 14 baza Beograd puta, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, nova baza omogućiće službama da budu bliže Zemunu i Novom Beogradu. Mali je ukazao da je ovo prva baza koju Beograd put otvara u poslednjih 10 godina, a koja će omogućiti brže i efikasnije čišćenje Novog Beograda, Zemuna i Surčina.

Ivan Tejić iz Beograd puta rekao je da je sa čelnicima grada održan konstruktivan sastanak na kojem se pored predstojeće zimske sezone govorilo i o daljem radu i opremanju još dve bazne stanice Beograd puta.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Tako ćemo biti mnogo brži i operativniji i skratićemo svoje vreme delovanja da dođemo do trase - rekao je on.

Prema rečima šefa zimske službe Željka Maravića, ta služba čisti 2.510 kilometara saobraćajnica od čega je 1.095 ulica prvog prioriteta, 996 ulica drugog prioriteta i 16 državnih puteva.

On je ukazao da je na čišćenju angažovanju 154 vozila.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z.d

    19. novembar 2016 | 15:13

    Dobro je da ih ne iznenade velike padavine snega u januaru.

  • dusan

    19. novembar 2016 | 15:02

    mozda beograd i jeste spreman. ostala manja mesta ne mogu ni da pokrenu to malo vozila sto imaju.pola neispravno i nema delova.naravno da je kod nas sve super i da sneg moze da pocne da pada.i ovako nikada bolja situacija nije bila nego sto je sada.odoh da popijem jos nesto da bi mi bilo jos malo bolje.

  • Савица

    19. novembar 2016 | 16:33

    БИЋЕ ОПЕТ. ОДАКЛЕ СНЕГ У ЗИМУ????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA