Најновије

ЂУЛИЈАНИ О СРБИЈИ: Требало је да вас бомбардују!

Бивши градоначелник Њујорка Рудоф Ђулијани причао је у интервјуу за ЦНН у петак како је изгледала његова посета Београду.

Руди Ђулијани (Фото: Јутјуб)

Ђулијани је у априлу 2012. године боравио у Београду како би дао дао савете за бољи развој града, као и савете Александру Вучићу, који је тада био кандидат за градоначелника.
У интервјуима које је давао у то време, Ђулијани је рекао да је плаћен од једне компаније из Лондона како би учествовао у састављању плана за економски развој Београда. У медијским Извештајима из 2012. године, стоји да је Вучић, тада кандидат за градоначелника главног града, позвао Ђулијанија у Београд, како би добио савете од њега. 
Он каже да га је лондонска компанија позвала и да је његов тим размотрио понуду и утврдио да може да пружи корисне савете за развој Београда. 
- Нисам био тамо како би им дао адресу агенције за односе с јавношћу. Отишао сам тамо и одржао веома значајан говор о једној области, што је савршено у складу са законом. Не знам шта сам урадио погрешно. Или како то може бити оцењено као погрешно - каже Ђулијани. 
Ђулијани истиче да се понашао веома часно и како наводи, храбро јер је тада поручио: "Мислим да је требало да вас бомбардују", мислећи на НАТО бомбардовање Југославије 1999. године. 
- Колико људи оде у неки град и каже:' Ја мислим да је било у реду што су вас бомбардовали'. Знате ли колико често сам ја то радио? - нагласио је он. 
Руди Ђулијани је озбиљан кандидат за место државног секретара САД, али га због веза по свету очекују исте критике које је он упућивао Хилари Клинтон, пише АП у четвртак 
Како се наводи, док је Клинтонова била на функцији, она је била та која је "изразила забринутост" због Ђулијанијевог путовања у Београд и сусрета са, како наводи АП, "лидерима српске политичке партије који су некада били савезници Слободана Милошевића". 
- Ђулијани је рекао да ће он и његова консултантска фирма саветовати званичнике Српске напредне странке, уколико победе 6. маја на изборима у Београду. Та странка ће на изборима бити противник владајућој проевропској коалицији... Ђулијанијева посета је разљутила градоначелника Драгана Ђиласа, који је критиковао бившег градоначелника Њујорка због подршке НАТО бомбардовању Србије и Београда 1999. године - наводи се у том тексту. 
Подсећамо, премијер Вучић је на конференцији за медије после избора у САД навео да ће његов друг Ђулијани вероватно бити важан део новог естаблишмента у САД.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА