19. novembar  2016. 18.32  →  22.46 | Izvor: Beta

Het-trik Ronalda, Real bolji od Atletika

BARSELONA -

Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras Atletiko sa 3:0 u derbi utakmici 12. kola španske Primere.

Sva tri gola na Visente Kalderonu postigao je Kristijano Ronaldo u 23, 71. i 77. minutu.

Portugalac je prvi gol postigao iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, a drugi iz jedanaesterca pošto ga je prethodno u kaznenom prostoru oborio Stefan Savić. Ronaldo je treći put zatresao mrežu Atletika posle kontranapada i dobre asistencije Gareta Bejla.

Real je prvi na tabeli Primere sa 30 bodova, odnosno ima četiri boda više od Barselone koja je ranije danas remizirala s Malagom. Atletiko je peti sa 21 osvojenim bodom.

Barselona nemoćna protiv Malage

Fudbaleri Barselone igrali su danas na svom stadionu nerešeno bez golova sa Malagom, u 12. kolu španske Primere.

Barselona je dominirala, imala 80 odsto poseda lopte i čak 24 pokušaja, ali je golman Malage Karlos Kameni ostao nesavladan.

Katalonskom klubu nije pomoglo to što je Malaga od 68. minuta imala igrača manje, posle isključenja Dijega Ljorentea, koji je dobio direktan crveni karton zbog grubog prekršaja.

Malaga je utakmicu završila sa dva igrača manje jer je u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena zbog prigovora isključen Huan Karlos.

Barselona nije mogla da računa na svog najboljeg igrača Lionela Mesija koji je bolestan. Katalonski klub je saopštio da se argentinski fudbaler "nije najbolje osećao" i da je povraćao.

Takođe, zbog žutih kartona nije igrao urugvajski napadač Luis Suares.

Barselona će ostati druga posle 12. kola Primere. Ekipa trenera Luisa Enrikea ima 26 bodova, jedan manje od Real Madrida koji će se večeras sastati sa Atletikom, a dva više od Sevilje. Malaga je 10. sa 16.

Sevilja je ranije danas pobedila Deportivo kao gost sa 3:2, iako je klub iz La Korunje imao dva gola prednosti.

Deportivo je vodio golovima Rajana Babela i Florina Andonea, ali su Stiven N'Zonzi, Vitolo i Gabrijel Merkado doneli preokret i pobedu Sevilji.

Tagovi