Putin uručio ruski pasoš glumcu Stivenu Sigalu

Beta

25. 11. 2016. u 20:13

Ruski predsednik uručio pasoš američkom glumcu i rekao da se nada da je će to biti znak otopljavanja odnosa Rusije i SAD

Путин уручио руски пасош глумцу Стивену Сигалу

Foto Tanjug, AP

MOSKVA - Ruski predsednik Valdimir Putin uručio je danas ruski pasoš američkom glumcu Stivenu Sigalu, i rekao da se nada da je će to biti znak otopljavanja odnosa Rusije i SAD.

Šezdesetčetvorogodišnji glumac bi je redovni posetilac Rusije poslednjih godina i nekoliko puta je sa Putinom prisustvovao takmičenjima u borilačkim veštinama, koje su obojici omiljene. Sigal je takođe otvoreno branio politiku ruskog lidera i kritkovao američku vladu.

Putin je Sigalu ukazom početkom ovog meseca dodelio državljanstvo, a danas ga je primio u Kremlju i uručio mu pasoš.

Putin je rekao Sigalu da se nada da će ceremonija koju je prenosila ruska državna televizija takođe biti "znak postepene normalizacije odnosa između naše dve zemlje".

Sigal, majstor aikida koji poseduje crni pojas sedmi dan u toj borilačkoj veštini, rekao je u nekoliko navrata da bi voleo da ima brata kao što je Putin, koji ima crni pojas u džudou.

Pored toga što je instruktor aikida u Japanu, glumac i gitarista, Sigal je i borac za zaštitu životne sredine i prava životinja. Sigal je u januaru dobio državljanstvo Srbije, a nije jedini zapadni glumac koji je dobio rusko državljanstvo.

Putin je 2013. godine lično predao ruski pasoš francuskom glumcu Žeraru Derparđeu koji je napustio svoju zemlju zbog povećanja poreza za građane čiji su godišnji prihodi veći od milion evra.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Dejan

26.11.2016. 01:23

Meni je Sigal simpa. Malo je čudan ali OK. Drago mi je što ima dobre odnose sa nama Slavenima. Želim mu zdravlje i sreće.

Драган

26.11.2016. 01:39

Прошле године овај човек је добио држављанство Републике Србије. Пошто Србија и РУсија немају споразум о двојном држављанству узимањем једног држављанства аутоматски се губи претходно.