≫ 

Umro je drug Kastro: Trenutak u kojem brat saopštava da je Fidel preminuo (VIDEO)

Predsednik Kube Raul Kastro saopštio je nešto posle ponoći drhvatim glasom na nacionalnoj televiziji da je njegov stariji brat preminuo u petak u 22.29 sati, a obraćanje je završio uzvikujući revolucionarni slogan: "Ka pobedi, uvek!". Kastro će biti kremiran

  • 12

Bivši kubanski predsednik Fidel Kastro, revolucionarni vođa koji je izgradio komunističku državu na pragu SAD i 50 godina prkosio američkim naporima u cilju njegovog svrgavanja, preminuo je sinoć u 22.29 sati, javila je danas kubanska televizija, prenose agencije.

KUBA U ŠOKU: Umro je Fidel Kastro! (VIDEO)

Predsednik Kube Raul Kastro saopštio je nešto posle ponoći drhvatim glasom na nacionalnoj televiziji da je njegov stariji brat preminuo u petak u 22.29 sati, a saopštenje je završio uzvikujući revolucionarni slogan: "Ka pobedi, uvek!".

Raul Kastro, koji je preuzeo vlast nakon što je njegov stariji brat Fidel hospitalizovan 2006, rekao je da će ostaci revolucionalnog lidera biti kremirani u subotu rano ujutro, "u skladu sa njegovom željom".

Fidel Castro

Raul Kastro je dodao da će njegov brat biti kremiran kao i da će detalji sahrane biti poznati u toku dana.

Jedna od vodećih svetskih figura u drugoj polovini 20. veka, Fidel Kastro je imao izuzetno veliki uticaj s obzirom na veličinu njegove male karipske ostrvske zemlje, zaključuje AFP.

 

Pogledajte kako je raul saopštio vest o smrti brata:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vojska_spasa

    26. novembar 2016 | 08:16

    Zbogom, pocivaj u miru.

  • Vojvoda

    26. novembar 2016 | 08:22

    Neverovatno...covek ziveo 91 godinu...a ove slike komunista iznad njegovog brata su najjaci detalj !!! Kod njih je definitivno vreme stalo !!! Podrska prijateljskoj Kubi uz zelju da sad izaberu jos jaceg i mudrijeg vodju !!!

  • jeremija

    26. novembar 2016 | 12:01

    Umro je poslednji velikan koji je rekao NE kapitalizmu i Americi. Vecna ti slava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA