≫ 

OVA BEBA SE ZOVE MARIJA, A PREZIME JOJ JE MOĆ: Njihovo selo se gasilo 17 godina, a onda se dogodilo čudo

Selo Pavlovci nekad je imalo oko 200 porodica, a danas u njemu živi 15 žena i 14 muškaraca

  • 4

Marija Paver će za četiri dana napuniti mesec dana života i posle 17 godina prvo je rođeno dete u malom selu Pavlovci, nedaleko od Nove Gradiške.

>>> HOROR U TEKSASU: Učiteljica (24) zatrudnela sa učenikom (13) i sad ide u ZATVOR. Njeno opravdanje će vas razbesneti!

- Već smo odustali. Posle silnih obilazaka kod lekara nisam ostala trudna, pa smo se pomirili s tim da nećemo imati decu. Posle Nove godine izostala mi je menstruacija, pa sam pomislila da mi je, s obzirom na godine, nastupila menopauza. Nastavila sam da radim kao i pre sa Stjepanom, obavljala sam i teške poslove jer živimo od poljoprivrede. Nakon mesec ili dva primetila sam da mi se događaju neke promene - priča presrećna majka, 48-godišnja Ružica Paver.

Ona i njen suprug Stjepan su u braku već 25 godina.

- Kad sam mužu rekla da kupi test za trudnoću, pogledao me je sumnjičavo. Kupio je i te noći sam uradila test koji je pokazao da sam u drugom stanju. Došla sam u sobu i rekla Stjepanu: "Ja sam trudna", a on zamalo nije pao s kreveta. Oboje smo bili šokirani, mešali su nam se radost i strah - priča Ružica, dok sve sluša baka Manda (76).

- Svaki dan se zahvaljujem Bogu na poklonu koji nam je dao. Samo da poživim i dočekam da unučicu povedem za ručicu kroz selo - kroz suze je rekla Manda.

Foto: Profimedia/Tetra Images Foto: Profimedia/Tetra Images

Selo Pavlovci nekad je imalo oko 200 porodica, a danas u njemu, zajedno s malom Marijom, živi 15 žena i 14 muškaraca.

- Pusto je, mladi su otišli, a stari umiru. Kuće su prazne, dvorišta ožive samo za veće praznike i leti kad su praznici - kaže 48-godišnji Stjepan.

Ponosni tata je došao iz polja. Pre nego što se vrati na posao došao je da vidi Mariju. Uzeo ju je u jastuku i počeo da joj tepa.

- Mislim da još ne vidi dobro, ali uvek kad joj nešto govorimo, pažljivo sluša. Nadam se da će tako biti i kad odraste - rekao je Stjepan.

- Marija nam jako dobro napreduje. Mi smo najsrećniji roditelji na svetu i ovo je pravi Božji dar - kaže presrećna Ružica.

(Telegraf.rs/Izvor:24sata.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    26. novembar 2016 | 09:21

    Čestitke srećnim roditeljima I sve najbolje!

  • Brale

    26. novembar 2016 | 09:53

    Neka ti je živa i zdrava. I da dočekaš unuke.

  • nibrS

    26. novembar 2016 | 09:47

    Pišite vi o srpskim selima u Srbiji koja se gase.... Ako već pišete o toj neprijateljskoj državi,ono bar o tolikim pustim i opljačkanim srpskim selima... Čak 83 nemaju ni struju....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA